Ядките са богати на ненаситени мазнини, фибри и различни основни

...
Ядките са богати на ненаситени мазнини, фибри и различни основни
Коментари Харесай

Кои са ядките, които помагат най-много на сърцето

Ядките са богати на ненаситени мазнини, фибри и разнообразни съществени хранителни субстанции. Влияят удобно върху здравето на сърдечно-съдовата система и спомагат за поддържане на здравословно тегло. С придвижване на възрастта поддържането на здравето на сърцето става все по-важно и включването на избрани ядки в ежедневната ви диета може да бъде превъзходен метод да поддържате здравето си. She Finds пише за това.
Прочетете още
Д-р Блейн Тесфу разказа за три типа ядки, които ще ви оказват помощ да станете по-стройни и здрави. Тесфу откри, че трите най-хубави ядки за здравето на сърцето и тънката талия са бадемите, орехите и шамфъстъкът.

Бадеми

Бадемите се смятат за източник на хранителни субстанции и са изключително потребни за хора над 40 години, които желаят да подобрят здравето на сърцето и дейно да ръководят тежестта си. Бадемите, цялостни с мононенаситени мазнини, оказват помощ за поддържане на равнищата на холестерола и здравето на сърдечно-съдовата система.

" Бадемите са богати на мононенаситени мазнини, които са свързани с по-ниски равнища на LDL (лош) холестерол и понижен риск от сърдечни болести. Те също по този начин съдържат витамин Е, който работи като антиоксидант и оказва помощ за отбрана на сърцето ", споделя Тесфу.

Що се отнася до ръководството на тежестта, Тесфу споделя: „ Въпреки че бадемите са с високо наличие на калории, те могат да оказват помощ за контролиране на тежестта, тъй като засищат. Фибрите, протеините и здравословните мазнини в бадемите ви оказват помощ да се чувствате сити, като понижават общия ви банкет на калории. "



Снимка: Pixabay

Орехи

Орехите са чудесна ядка за хора над 40 години, които държат на здравето и фигурата си. Орехите са цялостни с омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за понижаване на възпалението и поддържат здравето на сърдечно-съдовата система. Тези здравословни за сърцето мазнини, съчетани със наличието им на фибри, имат двойна функционалност: предизвикват ситостта и оказват помощ при загуба на тегло.

„ Орехите са неповторим източник на алфа-линоленова киселина (ALA), тип омега-3 мастна киселина. Омега-3 са известни със своите сърдечно-защитни свойства, в това число понижаване на възпалението и повишение на холестерола. Орехите могат да оказват помощ за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести “, споделя тя.

За по-тънка талия, " комбинацията от протеини, фибри и здравословни мазнини в орехите може да насърчи ситостта, което евентуално води до надзор на апетита и понижаване на леките закуски. "



Снимка: Karolina Grabowska / Pexels


Шам-фъстъци

Шам-фъстъкът би трябвало да участва в диетата на хора над 40 години. Тези богати на хранителни субстанции ядки съдържат примес от ненаситени мазнини, фибри и растителни стероли, които дружно също оказват помощ за намаление на холестерола и поддържат сърдечно-съдовото здраве.

„ Шамфъстъците са богати на калий, който може да помогне за контролиране на кръвното налягане. Те също по този начин съдържат ненаситени мазнини, които оказват помощ за възстановяване на равнищата на холестерола и понижаване на възпалението, благоприятствайки здравето на сърцето “, споделя Тесфу.

Тя прибавя, че „ шамфъстъкът е един от най-нискокалоричните ядки, а черупката му оказва помощ да се употребява умишлено и да не се преяжда “.

Експертът отбелязва и други потребни свойства на тези потребни ядки, които могат в допълнение да подобрят общото богатство. „ И трите ядки са богати на потребни за сърцето ненаситени мазнини, които могат да оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести посредством повишение на холестерола и понижаване на възпалението. Бадемите, орехите и шамфъстъците са положителни източници на диетични фибри. Фибрите подкрепят храносмилането, карат ви да се чувствате по-сити и може да помогне за управление на апетита, което прави контрола на тежестта по-лесен “, споделя Тесфу.

Ядките съдържат и растителен протеин, който способства за чувството за задоволеност и поддържането на мускулна маса. „ Тези ядки съдържат разнообразни витамини и минерали, като витамин Е, калий и магнезий. Ядките са засищаща и питателна закуска, която евентуално понижава потреблението на по-малко здравословни закуски, които способстват за наддаване на тегло “, споделя Тесфу.

Превод:  GlasNews.bg



Снимка: Freepik
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР