Яденето на храна късно през нощта носи опасност от сърдечни

...
Яденето на храна късно през нощта носи опасност от сърдечни
Коментари Харесай

Вечерята след 19.00 увеличава риска от инфаркт

Яденето на храна късно през нощта носи заплаха от сърдечни офанзиви на милиони хора по света, сигнализират специалисти. Това е по този начин, тъй като вечерята по-малко от два часа преди лягане пречи на тялото да си почине през нощта, защото му сътворяваме по този метод работа посредством храносмилането и абсорбирането на получената сила. Това носи със себе си повишение на кръвното налягане и по-висок риск за сърцето.

Според специалисти идеалното време за вечеря при възрастните е преди или към 19.00 вечерта. По този метод може да се даде опция на тялото да схване храната и по-късно да си почине. Според някои експерти късните вечери са по-опасни и нездравословни даже и от преяждането със сол и цигарите.

В свое проучване учени от университета в Бристол почнали да наблюдават положението на 700 мъже и дами в продължение на две години. Експертите желали да открият точния резултат от късното хранене върху тяхното здраве.

Всеки от доброволците минал през в началото проучване за определяне на здравословното му положение. След това всеки ден, до момента в който протичало проучването, те трябвало по електронен път да изпращат какъв брой високо е кръвното им налягане заран и вечер, както и по кое време са вечеряли предната вечер.

 Късна Вечеря

Учените ясно потвърдили, че хората, които имат навика да вечерят по-малко от два часа преди сън, имат в пъти по-разклатено здраве от останалите. Било открито, че късното хранене предизвиква продукцията на хормоните на напрежението като адреналин, които от своя страна усилват шанса за проблеми със сърцето с 35%.

По време на проучването било открито още, че хората, които пропущат закуската, също са застрашени от сърдечно-съдови болести. При тях рискът се усилва с 15 до 25%. Според учените актуалният метод на живот и новите технологии са основали безредни хранителни привички. Това е реалност, грозящ милиони хора по света.

В нашето бурно съвремие се оказва, че е също толкоз значимо по кое време ядем, както и какъв е съставът на самото хранене. Оказва се, че един свеж и пресен зарзават е също толкоз рисков, както е и един лоен и нездравословен хамбургер, в случай че се употребява късно вечер преди лягане, споделя ръководителят на проучването проф. Едуард Докуз от Бристолския университет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР