Яденето на авокадо като част от ежедневната ви диета може

...
Яденето на авокадо като част от ежедневната ви диета може
Коментари Харесай

Едно авокадо на ден поддържа вашия чревен комфорт

Яденето на авокадо като част от ежедневната ви диета може да помогне за възстановяване на здравето на червата, демонстрира ново изследване от Университета на Илинойс. Авокадото е здравословна храна с високо наличие на диетични фибри и мононенаситени мазнини. Досега обаче не беше ясно по какъв начин авокадото въздейства върху микробите в стомашно-чревната система.
„ Знаем, че яденето на авокадо ви оказва помощ да се чувствате сити и понижава концентрацията на холестерол в кръвта, само че не знаехме по какъв начин въздейства върху чревните микроби и метаболитите, които микробите създават “, споделя Шарън Томпсън, студент в Отдела по хранителни науки в Илинойския университет и водещ създател на публикацията, оповестена в Journal of Nutrition.
Изследователите откриват, че хората, които ядат авокадо всеки ден като част от режима си, имат по-голямо обилие от чревни микроби, които разграждат фибрите и създават метаболити, които поддържат здравето на червата. Те също по този начин имат по-голямо микробно многообразие спрямо хората, които не са хапвали авокадо.
Консумацията на авокадо понижава жлъчните киселини и усилва мастните киселини с къса верига. Тези промени корелират с потребните здравни резултати, добавя Томпсън.Различните типове мазнини имат диференциално влияние върху микробиома. Мазнините в авокадото са мононенаситени - здравословни за сърцето мазнини.
Съдържанието на разтворими фибри също е доста значимо. Средното авокадо обезпечава към 12 грама фибри, което е единствено част от целесъобразното количество от 28 до 34 грама фибри дневно.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР