Новата вълна респираторни заболявания вече ни е обгърнала и всеки

...
Новата вълна респираторни заболявания вече ни е обгърнала и всеки
Коментари Харесай

Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички!

Новата вълна респираторни болести към този момент ни е обхванала и всеки втори кашля, киха, хвърля заразни капчици на всички места към себе си. И този сезон съчетаваме в лекуването си естествени средства, най-вече във тип на чайове и лекарства срещу признаците на грипа. И въпреки всичко, знаете от личен опит, гърлото боли най-неприятно.
Може би ще е изненадващо за вас, че към този момент можете да добавите към нещата, които оказват помощ при възпалено гърло и кисели краставички, написа TODAY.com. „ Болките в гърлото най-често се предизвикват от респираторни вируси “, споделя доктор Линда Янси, експерт по инфекциозни заболявания в болница Memorial Hermann в Хюстън. 
Докато стрептококи в гърлото, който се предизвиква от бактерии, също може да докара до възпалено гърло, единствено към 30% от децата и 10% от възрастните с възпалено гърло имат стрептококи, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). Останалите случаи нормално се дължат на респираторен вирус.
Алергии и тютюнопушене, както и пасивното пушене, също могат да причинят възпалено гърло, съгласно CDC. В редки случаи гъбична зараза или медикаменти също могат да доведат до болежка в гърлото ви, споделя Янси.

Признаци на възпалено гърло:

Гъделичкащо чувство в задната част на гърлото;Сухо, драскащо гърло;Болка при преглъщане;Кашлица, нормално заради постназално приключване от хрема, което е знак, че нямате стрептококи.

Домашни средства при възпалено гърло

Един от най-хубавите способи за бързо облекчение на гърлото е да вършиме гаргара или да консумирате вещество, което е по-концентрирано от течностите в тялото ви, което ще изтегли водата от тъканите, намалявайки отока и част от болката, обяснава Янси. Ето лист, включващ такива субстанции, които обезпечават краткотрайно облекчение:Гаргара със солена вода;Ядене на туршия или пиянство на сока от туршията;Една лъжица мед;Топла, сладка напитка;Смучене на дражета за кашлица;Кисели краставички и сок от кисели краставички.Сокът от кисели краставички може да работи за усмиряване на възпалено гърло с помощта на главните си съставки сол и оцет, споделя Су-Нуи Ескобар, регистриран диетолог в Маями, Флорида. „ Помага за навлажняване на гърлото ви, понижаване на възпалението и битка с бактериите, като евентуално облекчава дискомфорта “, прибавя тя. Саламурата съдържа антиоксиданти, които оказват помощ.

в битката с инфекциите има пробиотични свойства, подкрепящи салдото на чревните ви бактерии, съдържа електролити, които подтикват възобновяване на спортистите и попречване на пикове на кръвната захар. Ескобар предлага да се прави гаргара със саламурата, вместо да се пие. „ Гаргарите със солена вода работят при възрастни, само че е мъчно да убедите дете да го направи “, прибавя Янси.
Ако вие или вашето дете сте на диета с лимитирано количество сол, не използвайте кисели краставички, сокове от тях или солена вода за лекуване на възпалено гърло, поучава Янси. (Ако имате диабет, би трябвало също да избягвате мед или сладостен чай, с цел да успокоите болното си гърло, прибавя тя. И в никакъв случай не давайте мед на бебета под 1 година.)
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР