Ябълковият сладкиш е любим на всички ни. Поднесен с чаша

...
Ябълковият сладкиш е любим на всички ни. Поднесен с чаша
Коментари Харесай

Вкусни и бързи ябълкови сладкиши

Ябълковият сладкиш е обичан на всички ни. Поднесен с чаша чай или кафе, той се трансформира в неустоимо прелъщение, което да направи денят ни по-щастлив.

Ето и няколко хрумвания за бързи и вкусни ябълкови сладкиши:

Мързелив ябълков сладкиш

Вкусен и е доста елементарен за изработка, този кейк става бързо и не се цапат доста съдове до момента в който се направи (което поради забързаното ни всекидневие е доста важно). Ще ви би трябвало единствено една дъска за рязане, тенджера, тавата, в която ще го печете и една чаша за замерването на продуктите. Сладкишът е постен, което е спомагателен бонус към изброените му преимущества.

 Ябълков сладкиш

Неоходими артикули: 6-7 ябълки, 230 грама захар, канела на усет, 1 чаена чаша олио, 108 грама запечени, нарязани с нож бадеми или орехи, 3 чаени чаши самонабухващо брашно и пудра захар.

Начин на подготвяне: Измийте, обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете непосредствено в огромна тенджера. Към тях прибавете захарта и канелата, а по-късно ги сложете на котлона. Разбъркайте ги от време на време, с цел да пуснат сок. Оставете ги по този начин за няколко минути, ябълките би трябвало да омекнат, само че да се запазят цели. Свалете съда от котлона и прибавете олиото и нарязаните орехи (или бадеми). Докато разбърквате добре прибавете и брашното. Продължавайте да разбърквате деликатно с дървената лъжица.

В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, разпределете получената примес. Фурната би трябвало да е авансово затоплена на 175 °С, а сладкишът би трябвало да се пече за към половин час. Поръсете го с пудра захар до момента в който е още топъл.

Сладкиш " Бутер ябълка "

Неоходими артикули: 4-5 ябълки, 500 грама бутер тесто, 400 грама течна сметана, 5 яйца, 5 супени лъжици захар;

Начин на подготвяне: Измийте, обелете и изчистете ябълките. После ги нарежете на тънки резени. Намокрете продълговата тава и разстелете тестото. Отгоре наредете един до различен резените от ябълките. В обособен съд разбийте яйцата, захарта и сметаната и залейте ябълките. Сладкишът се пече в умерена фурна до момента в който стане подготвен. Ще е отлично, в случай че го поднесете с чаша кафе.

Ябълкови мъфини

И когато приказваме за вкусни ябълкови сладкиши, не може да подминем и мъфините. Ето една прелестна рецепта:

 Ябълкови мъфини

Неоходими артикули: 2 приблизително огромни ябълки, 2 яйца, 2 чаени чаши брашно, 100 грама масло, 1 чаена чаша кисело мляко, 2/3 от чаената чаша захар, щипка канела, 1 чаена лъжичка сода за самун, 3 супени лъжици кафява захар.

Начин на подготвяне: Разтопете маслото и го оставете да се охлади леко. В обособен съд разбийте яйцата със захарта до момента в който побелеят и усилят размера си. Измийте, обелете и почистете ябълките. Може да ги нарежете на ситни късчета или да ги настържете на едро ренде. Добавете ги към яйчената примес като разбърквате леко.

Смесете содата за самун с киселото мляко и се разбърквайте добре. Добавете към яйчената примес, а след това сложете и брашното с канелата. Разбъркайте и за край прибавете разтопеното масло. Разбъркайте консистенцията добре и я изсипете в авансово покритите с хартия за печене формички. Напълнете до 2/3 ти от височината им. Отгоре посипете с кафява захар.

Фурната би трябвало да е авансово нагрята на 200 градуса за към 30 минути.

Желаем ви вкусно превозване с ябълковите изкушения!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР