Ябълките и крушите могат да се окажат следващата дефицитна стока

...
Ябълките и крушите могат да се окажат следващата дефицитна стока
Коментари Харесай

Ябълките и крушите могат да се окажат дефицитна стока във Великобритания

Ябълките и крушите могат да се окажат идната дефицитна стока във Англия, след доматите, краставиците и чушките, заяви " Гардиън ".

" Гардиън " цитира Али Кейпър - ръководителка на Британската асоциация за търговия с ябълки и круши, която споделя, че фермерите, които се занимават с развъждане на този тип плодове, засаждат единствено една трета от дръвчетата, нужни за поддържане на овощните градини с аргумента, че имат доста ниска възвращаемост от продажбите в супермаркетите.

Тя прецизира, че всяка година би трябвало да се засаждат 1 милион нови дръвчета, с цел да се поддържат към 5500 хектара овощни градини, които обезпечават нужната продукция за Обединеното кралство Тази година са поръчани единствено 330 000 дръвчета.

Али Кейпър показва, че главната причина за неналичието на вложения е точно неустойчивата възвращаемост. Разходите на производителите на плодове са се нараснали с към 23%, вследствие на увеличението на разноските за бране, сила, превоз и пакетиране.

Всичко това става на фона на към този момент наложените ограничавания в супермаркетите в продажбата на зеленчуци, измежду които домати, краставици и чушки, като за съществена причина се акцентира неприятното време в Испания и Северна Африка, само че се загатва и Брекзит.

Специалисти в селското стопанство считат, че рецесията може да продължи до месец май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР