По време на срещата в Елисейския дворец Макрон е представил

...
По време на срещата в Елисейския дворец Макрон е представил
Коментари Харесай

Президентът на Франция се срещна с организаторите на Олимпийските игри в Париж

По време на срещата в Елисейския дворец Макрон е " представил нови сведения за планираната мобилизация на държавните служби " в периода на Олимпиадата.

В съвещанието взеха участие ръководителят на организационния комитет Тони Естанге, премиерът на страната Елизабет Борн, финансовият министър Брюно Льо Мер, министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, както и представители на френските спортни организации.

Както предава агенцията целта на срещата е била обсъждането на " възможни уязвими места " при организацията на Олимпийските игри. По данни на агенцията миналото лято компанията " Солидео ", която отговаря за строителството на олимпийските обекти и инфраструктурата в града, е увеличила бюджета си до 4 милиарда евро, от които 1,55 милиарда евро са държавни средства.

Другият проблем е обезпечаването на безопасността. Организаторите трябва да намерят 20 хиляди души, които ще следят за реда. Отбелязва се също, че две линии на метрото, които трябва да свързват олимпийските обекти с центъра на града, няма да бъдат построени навреме.

Олимпийските игри ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР