Гергана Топалова продължава с великолепното си представяне на турнира по

...
Гергана Топалова продължава с великолепното си представяне на турнира по
Коментари Харесай

Гергана Топалова се класира на финал на сингъл в Пярну, но загуби титлата на двойки

Гергана Топалова продължава с великолепното си представяне на турнира по тенис в Пярну (Естония) с награден фонд 25 хиляди долара. Българката се класира за финал на сингъл, след като победи на полуфинала петата поставена представителка на домакините Елена Малигина с 6:1, 6:4. Това е девета поредна победа за Топалова на сингъл. Предната седмица тя спечели първата си титла от турнир на ITF за жени с награден фонд от 25 хиляди долара, след като триумфира в Агадир (Мароко).

Нейна съперничка за титлата ще бъде 22-годишната полякиня Вероника Фалковска, която преодоля съпротивата на литовката Юстина Микулстюте с 2-1 сета – 1:6, 6:1, 6:4.

На двойки Топалова обаче не успя да се поздрави с успеха. Българката и нейната партньорка - гъркинята Елени Христофи, отстъпиха на водачките в решетката Юстина Микулстюте (Литва) и Валерия Страхова (Украйна). Мисколтюте и Страхова се наложиха с 6:2, 4:6, 10:8 в оспорван финал, където направиха по-малко грешки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР