Woodside и Santos, две от най-големите петролни и газови компании

...
Woodside и Santos, две от най-големите петролни и газови компании
Коментари Харесай

Пропадна огромна газова сделка в Австралия

Woodside и Santos, две от най-големите петролни и газови компании в Австралия, оповестиха прекратяването на тримесечните договаряния за тяхното обединение.

Въз основа на резултатите от първичния продан на информация не са разпознати задоволителни изгоди, които биха били в полза на акционерите на Santos, сподели компанията.

Woodside, която е повече от два пъти по-голяма от Santos по доходи и пазарна капитализация, съобщи, че ще се стреми единствено към договорка, която явно ще бъде от изгода за нейните акционери, отбелязва Reuters, представена от Money.bg.

Някои вложители обществено показаха угриженост, че Woodside ще би трябвало да заплати прекомерно огромна награда за противник, който изпитва усложнения през последните години.

Ако сливането се беше осъществило, то щеше да сътвори огромен международен производител на полутечен природен газ (LNG),

който би могъл да притегли повече офшорни вложители, защото газът се преглежда като основно свързващо гориво при прекосяването към по-чиста сила.

Стойността на обединената компания можеше да бъде 52 милиарда $, а вследствие на образуването ѝ на австралийския пазар на практика няма да останат самостоятелни производители на LNG, написа деловото издание Financial Times.

Акциите на Santos паднаха с 5,8% в края на търговията в сряда, до момента в който акциите на Woodside се покачиха с 0,5%.

Ако договорката сред Woodside и Santos се реализира, тя ще бъде една от най-големите в международния енергиен бранш тази година, написа The Wall Street Journal.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР