WhatsApp работи за подобряване на поверителността на потребителите. Най-новата актуализация

...
WhatsApp работи за подобряване на поверителността на потребителите. Най-новата актуализация
Коментари Харесай

WhatsApp работи върху функция за скриване на IP адреса по време на разговори

WhatsApp работи за възстановяване на поверителността на потребителите. Най-новата актуализация (версия 2.23.18.15), акцентира фокуса на приложението върху отбраната на потребителските данни и гарантирането на тяхната дискретност.

Поверителност по време на диалозите: Предстоящата отбрана на IP адресите на WhatsApp

Според WABetaInfo, WhatsApp по-рано вкара функционалността за заглушаване на позвънявания от непознати номера. Последната актуализация добавя сигурността на потребителите.

Новата функционалност за дискретност в WhatsApp за позвънявания включва пренасочване на повикванията през сървърите на приложението, което скрива IP адреса на потребителя и предотвратява отгатването на местоположението от участниците в диалога.

Но този способ може леко да намали качеството на диалога заради криптиране. Функцията има за цел да обезпечи сигурни повиквания, като пази против следене на местоположението посредством данни за повиквания, само че в същото време слага предизвикателство сред балансирането на поверителността и качеството на диалозите.

Функцията за дискретност сега е в развой на тестване с лимитирана група бета консуматори. Предстои платформата скоро да разшири тестването си до по-широка публика и се чака по-стабилна версия да бъде пусната в бъдеще.

WhatsApp работи върху няколко забавни функционалности в допълнение към подобрението на поверителността – опцията да отговаряте на статуса на своите контакти посредством аватари, шерване на фотоси и видеоклипове с високо качество и усъвършенстван интерфейс по време на позвънявания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР