Walmart намали началната заплата за някои нови работни места

...
Walmart, най-големият частен работодател в Америка, плаща на някои нови
Коментари Харесай

Walmart, най-големият частен работодател в Америка, плаща на някои нови служители по-малко, отколкото би платил по-рано през годината в знак на охлаждане на пазара на труда.

Walmart намали началната заплата с около $1 за нови служители, които подготвят онлайн поръчки за вземане от улицата или доставка до домовете на клиентите, и тези, които презареждат рафтовете на магазините в началото на средата на юли. Промяната в заплащането не важи за съществуващи служители.

Компанията не каза колко наемания са били засегнати от промяната. Wall Street Journal първи съобщи новината за намаляването на заплатите на Walmart.

Началното заплащане на Walmart варира от $14 до $19 в зависимост от магазина и местния пазар. Компанията повиши заплатите през последните години, за да привлече и задържи почасови работници в условията на ограничен пазар на труда.

Но пазарът на труда се забави от хитовото си темпо през последните три години, тъй като Федералният резерв агресивно повишава лихвените проценти.

„Тази новина наистина показва, че напрежението на пазара на труда намалява в по-широк смисъл“, каза анализаторът на Jefferies Кори Тарлоу в бележка до клиентите в четвъртък. Walmart „вижда по-добра наличност за работна ръка, което му дава увереността да направи тази промяна“.

Walmart има огромно влияние върху пазара на труда за почасови работници, така че ходът му може да стимулира други вериги да предлагат нови служители по-малко, отколкото през последните години.

Walmart каза, че е направила промяната, така че началното му заплащане да е еднакво за различните работни места в магазините, независимо дали работниците са били касиери, щадящи складове или помагали при онлайн поръчки. При предишната структура на заплащането имаше разлика в заплащането между касиерите и работниците, които избираха онлайн поръчки.

„Постоянното начално заплащане води до постоянен персонал и по-добро обслужване на клиентите“, каза говорител на Walmart в изявление. Компанията каза, че промяната ще създаде повече възможности за служителите да работят в различни роли в магазина и да растат в Walmart.

Докато Walmart намали заплащането за бъдещи наемания, увеличи скалата на заплащане за някои съществуващи служители.

Това доведе до увеличение на заплатите за около 50 000 съществуващи работници, каза компанията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР