Взривът, предназначен за кортежа на главния прокурор Иван Гешев, събуди

...
Взривът, предназначен за кортежа на главния прокурор Иван Гешев, събуди
Коментари Харесай

Адвокат: Процедурата по предсрочно отстраняване на Гешев може да бъде отложена

Взривът, предопределен за кортежа на основния прокурор Иван Гешев, разсъни сили, които разклатиха върховете на правосъдната власт. Темата за предварителното премахване на Гешев още веднъж е в дневния ред на Висш съдебен съвет, а единствено след дни ще е допустимо това да се случи с 13 вместо 17 гласа „ за “.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 347
Паралелно на този сет с гръм и тропот се развива различен – от следствие на Антикорупционния фонд разбираме, че столичният ресторант „ Осемте джуджета “ в продължение на години е бил нещо като „ черната дупка “ в правосъдната ни система. Място, в което са се решавали, само че и създавали проблеми в правосъдната ни власт.

Адвокатите Валя Гигова и проф. Иван Тодоров разясняват свадите в студиото на „ Тази събота “.

„ Смятам, че ще има искане за противоконституционност на закона за надзор на основния прокурор,  който е признат и ще влезе вторник е мощ. Според мен процедурата по отношение на неговото премахване ще бъде отсрочена. Не мисля, че той ще бъде отхвърлен в идната седмица, каквито са упованията “, сподели Гигова.  

Проф. Тодоров пък изрази мнението, че не толкоз фигурата на основния прокурор е значима, колкото измененията като цяло в правосъдната система.  

„ Ако не се трансформират нещата като правна регулация, като процедура, като едно самочувствие на хората да са цивилизовани, нищо няма да се промени. Друг ще дойда на негово място и единствено ще е шанс да бъде някой, който да е допустим за всички. Не би трябвало да не престават по този начин нещата. Те би трябвало трябва напълно да се трансформира. Особено би трябвало да се промени методът на асортимент на съдиите “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР