Взривът пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев днес вдигна

...
Взривът пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев днес вдигна
Коментари Харесай

Взривът пред кортежа на главния прокурор се разследва от МВР

Взривът пред кортежа на основния прокурор Иван Гешев през днешния ден подвигна на крайник службите. Според информацията на полицията бомбата е избухнала в 11,45 ч. на пътя сред София и Самоков. Няма потърпевши. Обвинител №1 е пътувал в главния автомобил със фамилията си към столицата.

След гърмежа към мястото са изпратени две коли за спешна помощ. От Спешна помощ оповестиха, че в 11:54 часа е подаден първият сигнал до тях, а в 12:04 часа е поискана още една кола за спешна помощ. Спешните екипи не са открили лица, които да се нуждаят от здравна помощ.

Шефът на следствието Борислав Сарафов разгласи, че гърмежът е бил „ извънредно мощен, с пламъци на височина 4-5 метра “.

„ Имал е ясна устременост – към пътя и преминаващите коли. Главният прокурор е бил цел за ликвидиране “, уточни Сарафов.

Директорът на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) Атанас Илков заяви на брифинг пред медиите, че по предписание на служебния вътрешен министър е образуван действен щаб. В него са включени всички структури на Министерство на вътрешните работи, които имат пълномощия да работят по този случай. Анализират се всички данни.

„ Извършват се доста процесуални и претърсвателни дейности. Взети са спомагателни ограничения за сигурността на основния прокурор “, посочи Илков.

Самият Гешев резервира безмълвие. Само преди 10 дни той разгласи, че е бил заплашван. Това стана по време на коментара за претенции имунитет на депутата от „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” Радостин Василев, който от своя страна сподели, че е неуместен за прокуратурата. Според Василев офанзивата против него била поради механизма за следствието на основния прокурор.

„ Това е много тъжно. Показва липса за чувство на държавност да решаваш персоналните си проблеми с офанзиви против институциите. Това демонстрира какво е равнището на хората, които би трябвало да водят страната. Заплашват ме олигарси, мутри, публицисти, Василев да се подреди на опашка. Много е дълга опашката от почитател клубове. На техния декор Василев даже не заслужава да бъде коментиран “, съобщи тогава Гешев.

През 2020 година Иван Гешев е получил няколко закани за живота си. Най-зловещата от тях била негова фотография с дупки като на цел за пукотевица.

Дали днешният гърмеж е бил опит за убийството му, за заплашване, или е имал някаква друга цел, чакаме способените служби да си кажат думата. Все отново не може да не прави усещане, че това се случва, преди да се одобряват законодателните промени за надзор на работата на основния прокурор – наложително условие за приемането ни както в Шенген, по този начин и по Плана за възобновяване и резистентност. Но във всички случаи Министерство на вътрешните работи дължи бърз отговор на всички български жители имало ли е в действителност атентат против основния прокурор. Защото единствено Министерство на вътрешните работи има нужните умения и запаси да откри истината за този прекомерно противен случай, нареждащ ни измежду страните от Третия свят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР