Взрив в жилищна сграда стана вчера в Пловдив, а при

...
Взрив в жилищна сграда стана вчера в Пловдив, а при
Коментари Харесай

Живееща до взривения гараж в Пловдив: В двора ни беше като след война

Взрив в жилищна постройка стана през вчерашния ден в Пловдив, а при случая има един потърпевш. 62-годишният мъж е без заплаха за живота, само че има 24 % изгаряния. 

Има десетки евакуирани при гърмежа на гаража, оповестява БТВ. Причината съгласно сина на потърпевшия е газовата бутилка на автомобила му, която предния ден е била източена, защото се е появил проблем. Вероятно е имало остатъчна газ и когато татко му през вчерашния ден е почнал да прави някакви дейности с режеща машина се е получило загазяване и е избухнал гърмеж.

Жена, която е живяла против гаража описа какво е станало. " В нашия двор беше нещо като след война. Беше, като че бомба е избухнала. Стъкла, предмети, вратите от самия гараж, едната беше тук. Бяхме всичките в потрес, в смут от гърма, който видяхме. Вальо излезе от гаража, аз даже помислих, че му няма нищо. Излезе си на крайници, само че след това пристигна кола за спешна помощ и го откара. Ние бяхме в дома ни. Имаме една капандура, която щеше да падне върху главата ни. Всичките прозорци бяха отворени и са изпочупени. Ние ще си ги оправим тези неща, единствено той да се оправи ", сподели съседката.

Инж. Светла Нешкова от регион " Централен ", която е направила оглед, пък сподели, че постройката при примитивен оглед няма нарушени отвесни структури, греди, колони, и не е рискова за живеещите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР