Взрив на болни от COVID-19 регистрират властите в Киев. Само

...
Взрив на болни от COVID-19 регистрират властите в Киев. Само
Коментари Харесай

Взрив на COVID-19 в Киев, болниците изнемогват

Взрив на заболели от COVID-19 записват управляващите в Киев. Само за предходната седмица случаите на новозаразени са двойно повече по отношение на миналата седмица.
В интервала от 11 до 17 юли са регистрирани общо 112 случая на болестта, а от 18 до 24 юли - 245, оповестява Валентина Гинзбург, шеф на здравния отдел на общината.
По думите й нараства и броят на нуждаещите се от хоспитализация, което приказва за растеж на тежките случаи. Болниците така и така са натоварени със случаи на потърпевши от войната, а откриването на Ковид-отделения може да се окаже предизвикателство.
Местните управляващи напомнят на жителите, че е нужно да се имунизират.
„ В момента в Киев има 112 пункта за имунизиране, тъй че всеки, който желае, може да пристигна в най-близкия Център за първична здравна помощ или Консултативен диагностичен център и да получи първа, втора или бустерна доза “, сподели Гинзбург.
Ваксинирането в Украйна е позволено с втори бустер за хората на 60 години, и на жителите от 18 до 59 година с хронични болести. Министерството на здравеопазването на Украйна предлага потреблението на иРНК ваксини като бустерна доза, като все още това е препаратът на Pfizer/BioNTech.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР