Взрив и пожар избухнаха в село Майское, на 20 км

...
Взрив и пожар избухнаха в село Майское, на 20 км
Коментари Харесай

Нови два "случайни" взрива избухнаха в Крим

Взрив и пожар избухнаха в село Майское, на 20 км от град Джанкой в северната част на анексирания от Русия полуостров Крим, оповестиха украинските и съветските осведомителни организации. Местните поданици разгласиха и голям брой видеа и фотоси в обществените мрежи.

Първоначално РИА " Новости " заяви, че става дума за пожар в трансформаторна станция. По-късно обаче министерството на защитата на Русия призна, че е имало гърмеж на муниции, краткотрайно съхранявани в региона на военната част там.

" На 16 август, към 6:15 московско време, в региона на Майское е станало възпламеняване на територията на площадка за краткотрайно предпазване на муниции на една от военните елементи. В резултат на това се е стигнало до експлозия на съхраняваните там муниции... Сериозно потърпевши няма. Предприемат се ограничения по потушаване на пожара. Изясняват се аргументите ", сбито заяви то. Все отново жителите на село Майское, които са към 2000, се изтеглят. По-късно стана ясно, че двама души са леко ранени.

Според " Криминформ " става дума за два обособени случая - гърмеж в склад в Майское и пожар на подстанцията в Джанкой, която се намира на 50 км от склада. Премиерът на Крим Сергей Аксенов е на мястото на случая, само че не даде никакви детайлности. Засега Украйна не е коментирала случилото се.

На 9 август серия от гърмежи стана на летище Саки, покрай Новофедоровка в Крим. Тогава МО също заяви, че става дума за инцидентна експлозия на муниции и че никаква техника не е потърпевша. Това бе опровергано от голям брой експерти и сателитни фотоси, които демонстрираха няколко гърмежа на разнообразни места и най-малко 9 унищожени самолети. Украинската страна отхвърли да има нещо общо с случая.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР