Взрив е имало, определено. Но като съпоставя с изявленията преди

...
Взрив е имало, определено. Но като съпоставя с изявленията преди
Коментари Харесай

Криминалистът Ботьо Ботев: Взрив е имало, но няма кратер, сякаш е ровено с гребла

" Взрив е имало, несъмнено. Но като съпоставя с изказванията преди и първичните избрания, никога не е бил подобен. Не е бил в толкоз огромно количество. Вие знаете ли какво значи три кг тротилов еквивалент? “

Това съобщи пред в предаването " 120 минути " по БТВ криминалистът Ботьо Ботев, който е изготвил собствен разбор за атентата против основния прокурор Иван Гешев, отивайки на мястото на гърмежа.


Ботев направи прилика с опита за ликвидиране на Васил Божков, когато в асфалта е продънен кратер с дълбочина 40 на 30 см дълбочина, а там има и бетон, и колата е била разрушена.

" Сега нямаше никакъв кратер, останах с усещането, че там е ровено с някакви гребла. Поне по този начин изглеждаше. Работата в региона от действен състав трябваше да продължи най-малко пет-шест дни. В един огромен периметър е било належащо да се направи заградителен сектор, тъй като оттова са минали причинителите, оттегляйки се ", съобщи Ботев.


" Странно беше, че се дават опонира показания от едни и същи лица. Първо беше обявено за жена и деца, по-късно ги няма ", добави още той.

" За мен обаче не е инсценировка. Когато се прави една инсценировка против някого, той би трябвало да е в час. Трябва да се провежда от няколко души, а други ще знаят. А когато двама души знаят за повече от една обстановка, няма ли по-късно да има теч на информация. Не е комплицирано като осъществяване, само че след това става комплицирано. Най-вероятно задачата е била заплашване - гърмежът е на по-ниско равнище от там, където е автомобилът ", уточни специалистът.

„ Не всичко за малко време може да се види на едно местопрестъпление изключително когато към този момент е вършено работа там. Без оперативните служби, без работата на полицейски служби, е невероятно разкриването на едно такова закононарушение “, сподели още той.

Според него бързите оценки на обстановката, които са били направени, са или поради шока, или заради неналичието на професионализъм.

„ Информирането на обществеността по този метод и в разнобоя, който стана, е неприемливо. Да се отиде на местопроизшествието, е основата, върху която се гради всичко “, уточни Ботев.

„ Там са минали доста хора. От това, което видях, в метода, по-който е работено, ми се коства, че са осъществени неща, които не са направени както би трябвало по отношение на условията на процеса и условията на обстановката. Аз отидох на третия ден, там нямаше нищо един човек. Обикновено би трябвало да има огромен екип от хора.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР