Взимането на заем от 60 млн. евро за инфраструктура е

...
Взимането на заем от 60 млн. евро за инфраструктура е
Коментари Харесай

Борис Бонев постави няколко ключови въпроса пред Столична община

Взимането на заем от 60 млн. евро за инфраструктура е огромна вест за София. Винаги съм бил покровител на капиталовите заеми, а не на харченето на калпак.
Предвид извънредно амортизираната или въобще непостроена инфраструктура на града - потребността от огромни вложения е не просто наложителна в този момент, а от дълго време закъсняла. В мен пораждат въпроси, на които Общината ще би трябвало да даде отговор, във Facebook.
 Автомагистрали ЕАД с контракти без конкурс за 4,8 милиарда лева и над 400 подизпълнители " Автомагистрали " ЕАД с контракти без конкурс за 4,8 милиарда лева и над 400 подизпълнители
Седем са договорите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ с държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД за последните...
Ето някои от тях:
Защо всички заложени планове през годините са били част от Капиталовата стратегия на Следствен отдел към окръжна прокуратура, с обезпечен бюджет, само че и до момента не са се случили? Кое ни дава гаранция, че в този момент ще се случат?
След като заемът е за 60 млн. евро, по какъв механизъм ще бъдат обезпечени останалите над 70 млн. евро, с цел да бъдат осъществени всички планове, защото прогнозната им стойност надвишава 130 млн. евро?
Какви са механизмите, по които Столичната община ще подсигурява провеждането на почтени процедури за избор на реализатор, само че най-много качественото създаване на плановете?
 Спор в Пловдив да бъде ли теглен огромен заем за инфраструктура Спор в Пловдив да бъде ли теглен огромен заем за инфраструктура
Да тегли ли или не Пловдив заем от Европейската капиталова банка, с цел да осъществя най-големите си планове - нов мост над река Марица...
Възнамерява ли Столичната община най-накрая да изиска по-справедливо присъединяване на бизнеса в построяването на инфраструктура, като усили най-малко малко таксата за строителни позволения, респективно да разполага с повече пари за строителство и отчуждаване? Няма причина, заради която тя е 15 пъти по-ниска от тази в Скопие и 40 пъти от тази в Белград.
Ще се срещна по-детайлно с документите и ще се включа в онлайн публичното разискване на 09.12.2020 година от 15:00 часа, като приканвам всеки да направи същото, приключва общинският консултант.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР