Взимането на стволови клетки при раждането на деца не е

...
Взимането на стволови клетки при раждането на деца не е
Коментари Харесай

Взимането на стволови клетки при раждането на деца не е спряло


Взимането на стволови кафези при раждането на деца не е спряло. Това разгласи Даниела Мирчева, шеф на тъканта банка „ Садаса 2007 “, която е представител на английската Cell4Life у нас. Според нея лекарите не престават да си правят съзнателно работата. Ражданията няма по какъв начин да спрат и надлежно извличането и замразяването на стволови кафези на децата, акцентира тя. Затова бъдещите родители не би трябвало да се тормозят и могат да подписват контракти.

Наскоро китайски учени изследваха дали е допустимо потреблението на стволови кафези при лекуването на инфектираните от новия ковид пациенти в сериозно положение. Стволовите кафези могат да се самообновяват или развъждат, като демонстрират капацитет да се развият в различен тип кафези. Те могат да станат кафези на кръвта, сърцето, белите дробове и други елементи на тялото. Стволовите кафези имат и мощна секреторна функционалност, настояват специалистите, добавяйки, че лечението със стволови кафези се употребява в лекуването на някои инфекциозни болести и затруднения, а резултатите са положителни.

От Министерството на науката и технологиите оповестиха, че Китайската академия на науките е създала ново лекарство със стволови кафези, с името „ CAStem ", което дава обещаващи резултати при опитите с животни.

От английската тъканна банка Cells4Life поучават родителите да извличат и съхраняват стволови кафези при раждането на децата им, тъй като в бъдеще ще лекуват разнообразни заболявания, разяснява Даниела Мирчева. На доктрина няма ограничаване за типовете болести, които могат да бъдат лекувани в резултат на проучвания на стволови кафези. Това значи, че в бъдеще откривателите имат капацитет да създадат пробив при всяко заболяване, сподели Мирчева.

Източниците за добиване на стволови кафези включват костен мозък, кръв и тъкан от пъпната шнур и мастната тъкан. Кръвта и тъканта от пъпната шнур съдържат хематопоетични стволови кафези и мезенхимни стволови кафези във високи концентрации и идеално положение единствено сега на раждането. Костният мозък също има тези типове кафези, само че не са във високи концентрации и могат да бъдат подложени на пагубните резултати от възрастта и здравословното положение. Регенеративната медицина, тъканната инженерия и генната терапия оферират опция за лекуване и изцеление на доста заболявания. Със своята дарба да се развиват в доста разнообразни типове кръв и тъканни кафези – от мусколни до мозъчни, стволовите кафези имат капацитета да регенерират и пазят тялото от вътрешната страна. В случаите, когато заболяване или положение визира клетъчната тъкан, лечението със стволови кафези може да се употребява за възобновяване на повредена тъкан, за възобновяване на органи и за лекуване на заболявания, изясни Даниела Мирчева. Статистиката сочи, че в международен мащаб стволови кафези са употребявани за лекуване в над 1 милион случаи. Те са публично приета терапия за над 80 болести, в това число разнообразни типове рак, заболявания на кръвта и нарушавания на имунната система.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР