Взети са ДНК-проби от 57 тела, открити досега след влаковата

...
Взети са ДНК-проби от 57 тела, открити досега след влаковата
Коментари Харесай

Взети са ДНК-проби от откритите тела след влаковата катастрофа в Гърция

Взети са ДНК-проби от 57 тела, открити до момента след влаковата злополука в Гърция през нощта против 1 март.

В същото време над 2 хиляди души стачкуваха втори ден в Атина и Солун, шокирани от нещастието, която стана при челния конфликт сред 2 композиции край Лариса.

„ Ние сме ядосани на компанията, на актуалното и някогашните държавни управления, които не направиха нищо, с цел да подобрят изискванията в гръцката железница “, споделя пред Би Би Си Ставрос Нантис в Атина.

Гръцките железници и столичното метро организираха 24-часова стачка. Демонстранти и синдикати упрекват железопътната компания и няколко държавни управления в немарливост и занемаряване потребностите на железниците. Властите дават обещание отговори след огромно следствие. Членове на кабинета, че вложенията в железопътната система са били затруднени от гръцката дългова рецесия към 2010 година и последвалите фрапантни ограничения за икономии. Те бяха цената за избавителен проект, контрактуван с Европейски Съюз и МВФ.

Министърът на превоза Костас Караманлис подаде оставка поради злополуката, заявявайки, че ще поеме отговорност за „ дългогодишните провали ” на управляващите да поправят железопътна система, която не е годна за 21-ви век.

Но догатката на премиера Кириакос Мицотакис, че повода е „ трагична човешка неточност “, провокира яд.

Арестуваният шеф гара не би трябвало да заплаща цената „ за цяла болна система ”.

Много от пасажерите на борда на пътническия трен са били студенти на към 20 години, завръщащи се в Солун след дълъг уикенд, отдаден на гръцките православни пости.

Местни медии оповестиха, че повече от 10 души към момента са в неопределеност, а Гърция е в печал.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР