Вземете дъх на това. Въздушните химикали, намиращи се в обичайните

...
Вземете дъх на това. Въздушните химикали, намиращи се в обичайните
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха променя начина, по който миришат цветята, оставяйки опрашителите загубени и екосистемата в опасност

Вземете мирис на това.

Въздушните химикали, намиращи се в нормалните изкопаеми горива, пречат на процеса на опрашване, демонстрират нови проучвания – до точката, в която трансформират метода, по който мирише цветето.

И до момента в който това може да има леко влияние върху хората, които имат навика да стопират, с цел да помиришат розите, резултатът върху насекомите - които към този момент не могат да намерят цветята, на които да кацнат, изключително през нощта - е стеснителен, споделят специалистите.

„ Замърсяването от човешка активност трансформира химичния състав на сериозните ароматни знаци и го трансформира дотам, че опрашителите към този момент не могат да го разпознават и да реагират на него “, сподели откривателят Джеф Рифел.

Рифел и други учени от Вашингтонския университет, които разгласиха откритията си в списание Science, откриха, че нитратните радикали, известни като NO3, стоят зад този феномен на маскиране на аромата.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР