Вземането на куче за домашен любимец е събитие, съпроводено с

...
Вземането на куче за домашен любимец е събитие, съпроводено с
Коментари Харесай

Запознаване на новото куче с децата

Вземането на куче за домакински любим е събитие, съпроводено с радостно раздвижване измежду всички жители на дома. Подготовката е значим миг, изпълнен с безредици и упования, само че идването на новия член на фамилията е върхът в еуфорията, изключително за децата.

В техните показа новото пале е другар, с когато ще прекарват всекидневието си; обичано другарче в игрите; непрекъснато присъстващ вкъщи член на фамилията, който ще разнообразява скучните дни. Затова децата обожават кучетата. За тяхно благополучие противоположното също е правилно.

Повечето дребни деца обаче не си дават ясна сметка, че четириногият им другар е сензитивно живо създание, нуждаещо се от обич и значително грижи. Това е първият урок, който децата би трябвало да усвоят, в случай че ще съжителстват с куче. Научете децата на схващане за потребностите и визиите за света на лаещия им приятел, с цел да бъдат съответни в връзките си с него.

Погледът от вероятността на домашния питомец ще помогне на детето да разбере, че в очите на симпатичния му другар даже дребните дечица са колоси и той може да хапе, тъй като е изплашен. За него това е метод на самоотбрана.

Затова запознаването на кучето с децата най-добре да стане последователно. След като укротите радостните детски викове, започнете играта с новото пале на пода, на неговото равнище, с цел да се усеща то по-сигурно. Покажете на децата по какъв начин да повдигат и държат кученцето. Добре е да се научат да схващат дали носенето на ръце на домашния любим е по силите им.

Напомнянето на разпоредбите е удачно да включва това, че кучето не трябва да се дърпа за опашката или за ушите; не е вярно да се стиска мощно или удря; както и да се тича против него. Играта на дребни деца с домашния питомец е най-добре да се следи от възрастен.

 Дете и куче

По-големите деца е хубаво да възприемат новия член на фамилията като грижа и отговорност, която визира и тях. При полагането на грижи за кучето като ресане, къпане на кучето, хранене възрастните би трябвало да следят процеса, с цел да са сигурни, че всичко се извършва вярно.

Когато в дома идва нов дребен човек, в неговото посрещане е належащо да се включи и домашният любим. Запознаването на кучето с бебето изисква да бъде предшествано от ограничения за сигурност. Най-напред се дава някаква бебешка дреха или движимост, която кучето да помирише.

Бебетата миришат изцяло друго от останалите, държат се друго и това незабавно се вижда от домашния питомец. Затова той би трябвало да бъде квалифициран авансово за срещата. Бебето не трябва да бъде незабавно доближавано, най-добре да стане последователно. До приближаването и подушването на новия дребен човек може да минат дни и седмици. Нека това решение бъде оставено на кучето.

Ако се подхожда с схващане и обич към кучето, то ще ги върне неведнъж умножени.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР