Полицията арестува най-малко 25 пропалестински протестиращи и разчисти лагер в

...
Полицията арестува най-малко 25 пропалестински протестиращи и разчисти лагер в
Коментари Харесай

Десетки арестувани в американски кампуси в друг уикенд на пропалестински протести

Полицията арестува минимум 25 пропалестински протестиращи и разчисти лагер в Университета на Вирджиния (UVA), до момента в който кампуси в Съединените щати се приготвят за още блъсканица по време на церемонии по дипломиране.

Напрежението избухна в кампуса на UVA в Шарлотсвил, където митингите бяха значително мирни до събота сутринта, когато служители на реда в екипировка за битка с безредиците бяха видени във видеоклип да се движат в лагера на поляната на кампуса, закопчавайки някои стачкуващи с ципове и употребявайки каквото и да било изглеждаше химически спрей.

Студенти в Съединени американски щати се събраха или разпънаха палатки в десетки университети, с цел да стачкуват против траялата месеци война в Газа и да призоват президента Джо Байдън, който поддържа Израел, да направи повече, с цел да спре кръвопролитието в Газа.

Те също изискват техните учебни заведения да се откажат от компании, които поддържат държавното управление на Израел, като да вземем за пример доставчиците на оръжие.

UVA...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР