Взели сме предвид мнението на хората за антикорупционният закон. Най-вероятно

...
Взели сме предвид мнението на хората за антикорупционният закон. Най-вероятно
Коментари Харесай

Борис Ячев: В антикорупционния закон беше допълнен кръга от лица, които могат да са разследвани

Взели сме поради мнението на хората за антикорупционният закон. Най-вероятно в четвъртък ще завърши гласуването. Бяха изказани всички възражения. Сега в една по-спокойна и транспарантна атмосфера беше разисквано съвсем всичко. Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия за битка с корупцията Борис Ячев в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"В името на консенсуса беше признато новият антикорупционен орган да се избира от Народното събрание. Парламентът е институцията, в която са показани депутати утвърдени от народа, за това и този орган ще се избере от тях. Народното събрание ще избере комисията за антикорупция с нормално болшинство ", добави той.

"Комисията ще има опция да се възползва от използването на специфични разследващи средства. Тяхната активност ще се управлява от специфична комисия, само че не за потребление на СРС-та, а за това по какъв начин се съхраняват и използват събраните доказателства ", сподели още Ячев.

"В оферти законопроект беше допълнен кръга от лица, които могат да са разследвани. Управители на лечебни заведения, ректори на университети и шефовете на горските стопанства са единствено част от включените лица ", разкри ръководителят на парламентарната Комисия за битка с корупцията.

"Хората могат да са сигурни, че в случай че подадат сигнал няма да могат да бъдат уволнени, тъй като са подали сигнал против по-висшестоящ. Това е заложено в новия закон ", приключи Борис Ячев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР