Взехме решение, че за газовата такса за пренос ще следваме

...
Взехме решение, че за газовата такса за пренос ще следваме
Коментари Харесай

Петков и Борисов: Отлагаме газовата такса, сделка за “Лукойл” ще минава през НС

Взехме решение, че за газовата такса за транспорт ще следваме общия европейския метод. Тази такса не би трябвало да е едностранна от страна на България. Трябва да се работи с Европейската комисия, тъй че дружно с всички европейски страни този вид такси могат да бъдат наложени по метод, по който да имат резултат върху стопанската система на Руската федерация. Взимаме решение в този момент да отложим таксата, да работим с Европейска комисия, до момента в който изработим това общо решение това нещо да се приложи.


Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на взаимно изказване с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Взехме решение да има цялостна бистрота по тематиката за евентуален покупател на “Лукойл ”. Няма да има опция тази договорка да бъде финализирана без утвърждението на Народното събрание ”, добави Петков.

Още през днешния ден двете групи ще внесат текст, който касае стратегическите предприятия - за нефтопреработването, нуклеарната енергетика, газопроводи и складове.

“За да няма спекулации, с общо решение в Народното събрание ще се ратифицира сходна договорка или искане ”, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на възможното закупуване на “Лукойл ” от някого.

Борисов посочи, че във връзка с газовата такса са решили да приложат “правилния европейски метод ”, което по думите му “ще успокои страните след нас и добросъседството, което постоянно е било в нашите преимущества ще продължи да бъде такова ”.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР