Взаимодействието между науката и религията винаги е била доста деликатна

...
Взаимодействието между науката и религията винаги е била доста деликатна
Коментари Харесай

Хокинг в последната си книга: Няма Бог

Взаимодействието сред науката и религията постоянно е била много деликатна тематика. Покойният астрофизик Стивън Хокинг беше измежду уверените последователи на тезата, че няма Бог. Дори и в последната си книга, която беше оповестена по-рано тази седмица, Хокинг е безапелационен в позицията си, отбелязва онлайн изданието CNET.

Книгата се споделя " Кратки отговори на огромните въпроси " (Brief Answers to the Big Questions). В нея Хокинг показва своето мнение по доста от огромните въпроси на науката и обществото като цяло.

Един от тях постоянно е дали има Бог. " Всеки е свободен да има вяра в каквото желае и съгласно мен най-простото пояснение е, че няма Бог. Никой не е основал Вселената и никой не управлява ориста ни ".

Според Хокинг вярването в живот след гибелта е форма на самозалъгване. " Когато умрем, ставаме на прахуляк ", написа още Хокинг. Той счита, че единствената форма на задгробен живот е посредством достиженията, които човек оставя и посредством децата си.

Въпреки това Хокинг си оставя и теоретична малка врата, че може и да има Бог. " Ако въпреки всичко има Бог, бих желал да го попитам по какъв начин е измислил нещо толкоз комплицирано като М-теорията в 11 измерения ", написа още астрофизикът. Въпреки че не е набожен, прахта му е положена в Уестминстърското абатство паралелно до Чарлс Дарвин и Исак Нютон.

В книгата си Хокинг визира и други въпроси. Според него във Вселената има и други форми на живот и пътуването във времето на доктрина е допустимо. Хокинг също по този начин счита, че на хартия е допустимо да се планува и бъдещето, само че не чака това да се осъществя на процедура./ vesti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР