Взаимни атаки и искания за временни комисии са новите отношения

...
Взаимни атаки и искания за временни комисии са новите отношения
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се замериха с по комисия

Взаимни офанзиви и претенции за краткотрайни комисии са новите връзки сред досегашните сътрудници в ръководството ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, съобщи парламентарният кореспондент на БГНЕС.

„ Продължаваме Промяната - Демократична България ” внесе в деловодството на Народното събрание план за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията към изчезналата пътна карта и построяването на газопровода Турски поток.

ГЕРБ-СДС пък дадоха отговор, че могат да предложат основаване на комисия за следствие на корупционни схеми при износа на оръжия по времето на кабинета на Кирил Петков.

„ Обществото би трябвало да разбере за какво България даде опция на Русия да започва войната в Украйна. България обслужи геополитическият интерес на Путин и на Русия ”, обявиха от ПП-ДБ, а ГЕРБ-СДС дадоха отговор, че нямат никакви терзания.

Венко Сабрутев акцентира, че планът Турски поток, с който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се гордеел е знак на корупцията в България. Темата „ Турски поток “ беше част от договарянията ПП-ДБ и ГЕРБ. Те отхвърлиха да включат тази тематика в дневния ред на Народното събрание. Днес, когато ние към този момент нямаме ангажимент да имаме болшинство, може умерено да извадим тематиката пред българското общество ”, съобщи Сабрутев.

Депутатът Мартин Димитров пък дефинира ГЕРБ като ветропоказател – един ден поддържат Путин, на идващия споделят какъв брой значима е диверсификацията.

Ивайло Мирчев съобщи, че още на 6 март е задал въпрос към енергийния министър Румен Радев дали това е същинската пътна карта, която е била в енергийно министерство. Той напомни, че в годините обратно неведнъж е отправял въпроси към министерството по тематиката и даже е имало следствие на ДАНС.

Отговор от ГЕРБ-СДС не закъсня.

„ Ние терзание за плана Турски поток нямаме. ПП-ДБ могат да основават колкото си желаят анкетни комисии, Балкански поток се повдигна по време на договарянията за кабинет едвам когато стана ясно, че съгласие няма да има ”, съобщи на брифинг в Народното събрание Теменужка Петкова.

Според Томислав Дончев Народното събрание се употребява за предизборна акция.

„ Комисията, която ПП-ДБ оферират да бъде основана, е добър мотив да предложим основаване на краткотрайна комисия, която да проверява всички обстоятелства и условия с изнесените изказвания от журналиста Христо Грозев за корупция по времето на кабинета на Кирил Петков при износа на оръжия. Тази тематика се проверява в Украйна, съобщи Петкова, след което добави, че не се опасяват от никакви краткотрайни комисии и показаха вяра ПП-ДБ да се научат по какъв начин се осъществят тези планове и по какъв начин се отстояват ползите на страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР