Вятърът вече в цялата страна съществено отслабна, но с намалението

...
Вятърът вече в цялата страна съществено отслабна, но с намалението
Коментари Харесай

Слънчево време в следобедните часове

Вятърът към този момент в цялата страна значително отслабна, само че с понижението на облачността температурите тази заран в доста региони паднаха под нулата, даже на морския бряг, в Шабла и Стара Загора до минус 2 градуса, в София – до минус 1 градуса.

Максималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 10 и 16 градуса и снежната завивка в равнинните елементи от страната ще се топи. В следобедните часове ще духа едва до сдържан северозападен вятър. Ще бъде слънчево, с повече облаци на Западна България, където тук-там, основно в планинските региони, ще превали.

През нощта вятърът ще отслабне, само че облачността ще стартира да се усилва и на следващия ден сутринта ще бъде малко по-топло, с минимални температури сред 1 и 6 градуса, в София към 2 градуса.

Максималните температури ще останат съвсем без смяна, сред 11 и 17 градуса. Вятърът ще ориентира от юг, в Дунавската низина от изток и ще бъде слаб до сдържан. В съвсем цялата страна ще бъде облачно, а след обяд в Северозападна България ще завали дъжд.

По Черноморието облачността ще се усили в следобедните часове. Ще духа слаб южен вятър. Ще отслабне и вълнението на морето.

В планините ще остане прохладно, с сдържан и мощен югозападен вятър. Облачността и там на следващия ден ще се усили, само че превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от слаб сняг се чакат единствено в обособени региони.

Поглед и към времето на Балканите - дъжд ще вали на доста в западната половина от полуострова. Причината – средиземноморски циклон, който ще дефинира времето и у нас в околните дни.

В сряда ще бъде с съвсем повсеместни превалявания, по-значителни в Западна и Южна България, само че в четвъртък ще има единствено изолирани валежи.

юСлед краткотрайно стопляне и понижение на облачността в петък, в събота още веднъж предстоят превалявания и захлаждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР