Вятърът във Варна събори дървета, а пристанището беше затворено. Поривите

...
Вятърът във Варна събори дървета, а пристанището беше затворено. Поривите
Коментари Харесай

Вятърът във Варна събори дървета и затвори пристанището

Вятърът във Варна събори дървета, а пристанището беше затворено.

Поривите на бурята отслабват, само че времето остава рисково. В общината са получени общо 4 сигнала за паднали дървета. За благополучие няма потърпевши хора. При един от случаите дърво е паднало върху паркиран автомобил и му е нанесло вреди.

Рано тази заран паднало дърво затрудни краткотрайно придвижването по улица " Георги Бенковски ". Друго пък се стовари върху автомобил в региона на Фестивалния комплекс.

" Имаме сигнали са рисково клатещи се билбордове. Предупредени са притежателите им да подхващат ограничения за укрепването. Имаме сигнали за нарушени огради на строителни обекти ", уточни Купен Пашов от отбрана на популацията към варненската община.

Заради извънредно мощния вятър беше неразрешено на всевъзможен тип кораби да влизат и да излизат от пристанище Варна. Крановете на пристанището бяха спрени, а обработката на корабите прекратена.

" Силата напразно е толкоз огромна, че влекачите не съумяват да издърпат или да избутат корабите, и несъмнено, има огромна възможност от конфликт на кораби или удар на кораба в кея ", разяснява Александър Герасимов, началник на отдел " Оперативна " към пристанище Варна-Изток.

От общината предложиха на хората да се погрижат за сигурността на домовете си. " Препоръчваме на жителите да закрепят по терасите и балконите си това, което може да бъде съборено от вятъра ", обявиха от общината.

Вятърът не наруши графика на летището и всички полети се извършват по проект. Прогнозите сочат, че стихията последователно ще отслабва, само че институциите приканват хората да бъдат деликатни, когато излизат навън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР