Вятър разпиля цветовете на сакура. До нова пролет в душата.

...
Вятър разпиля цветовете на сакура. До нова пролет в душата.
Коментари Харесай

Сезонът на цъфналите вишни в Япония започна


Вятър разпиля цветовете на сакура. До нова пролет в душата. И тази година японците ще съзерцават едно от най-красивите зрелища – цъфтежът на декоративната японска вишна сакура. Едно от първите места, където може да се види фееричната панорама, е в град Кавадзу (Шидзуока). Там дръвчетата цъфтят месец по-рано. Кавадзу сакура има прелестни едри цветове в неповторим розов колорит. Смята се, че Кавадзу сакура е разбъркан с още два типа – Кан Хи сакура и Ошима-сакура. Вижте ги:
 
A post shared by Genta (@gnta) on Feb 16, 2017 at 12:45am PST

Съзерцанието на сакура е доста антична традиция, която до ден сегашен се отбелязва по време на обичания на японците годишен пролетен фестивал Ханами. 
 
A post shared by @kogetinus on Feb 16, 2017 at 2:23am PST

Съществуват над 400 типа сакура, които цъфтят от бяло до наситено розово. Всяка година метеоролозите плануват с доста огромна акуратност дните на цъфтене, които съгласно района и типа на дръвчето са от края на февруари доникъде на май.
 
A post shared by yumi♡ (@yumihr) on Feb 15, 2017 at 3:15am PST

Традицията Ханами се е зародила в императорския двор в Киото в интервала Хейян (794 г.-1185 г.) по време на династията Танг. Любуването на сакура било публично включено в празниците и традициите на страната. 
 
Un post condiviso da uniz_yip (@uniz_yip) in data: 15 Feb 2017 alle ore 22:57 PST

По време на ръководството на шогуна Токугава били донесени голям брой сакури от планината Йосино, с които украсили тогавашната столица Едо. Шогунът задължавал японските феодали да прекарват избран интервал в годината в Едо, откъдето те взимали фиданки, и по този начин сакура се популяризирала из цяла Япония. 
 
Un post condiviso da CotLover (@cotlover) in data: 16 Feb 2017 alle ore 06:30 PST

Най-известното място за приятност от превъзходните гледки на нацъфтелите вишни е в Токио в парка Шиндзукю, където има 1500 сакури от 75 типа. Именно там става и откриването на сезона на сакура от императорското семейство. 

Днес фамилиите най-много честват, като си провеждат пикници под цъфналите дръвчета. Смята се за огромен шанс, в случай че цветче сакура падне в чашката ти със саке. 
 
Un post condiviso da Mima Isono (@tiptoeingworld) in data: 16 Feb 2017 alle ore 00:13 PST
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР