Вярвам, че след утре европейската перспектива за страните от Западните

...
Вярвам, че след утре европейската перспектива за страните от Западните
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: От София даваме старт и на първите проекти на Балканите

„ Вярвам, че след на следващия ден европейската вероятност за страните от Западните Балкани и поддръжката на Европейски Съюз по пътя им към промени ще стане необратим развой. Надявам се дружно да отключим капацитета им по един добър метод “.

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова в приветствието си към участниците във конгрес в НДК, в който участваха бизнес водачите от района, оповестиха от пресцентъра на българското европредседателство. Събитието „ Инвестиционен капацитет на Западните Балкани “ от календара на Българското председателство е проведено от Български конгрес на бизнес водачите.

“Сега е времето да се обединим, макар разликите, с цел да не изпуснем опцията, която имаме. Днес тук би трябвало да намерим това, което ни събира”, прикани министърът за Българското председателство. Лиляна Павлова удостовери готовността на страната ни да показа своя опит със прилежащите ни страни по пътя на икономическите и административни промени, по направление на сигурността и законността, и за реализиране на свързаността сред страните района и сред района и Европа. Министър Павлова обърна внимание на обстоятелството, че в утрешния ден следва да бъде разисквано и съответното финансиране на плановете.

„ Европейски Съюз е най-големият вложител и търговски сътрудник за страните от Западните Балкани. Именно отварянето към нашият район дава опция за напредък, икономическо развиване и разцвет, който желаеме – имаме над 20 милиона младежи, които са и потенциал, и работна ръка, от които всички се нуждаем “, означи министър Павлова.

“Затова и цел на Българското председателство са освен политическите заявления, а конкретиката. Затова и към така наречен „ декларация от София “ ще бъде обрисуван и пътя, по който страните от Балканите би трябвало да извървят. Ще бъде даден и старт на първите планове и ще бъдат подписани първите меморандуми – сред България и Гърция и България и Македония, например”, добави министър Павлова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР