Вярвам, че никой от моите читатели не беше изненадан от

...
Вярвам, че никой от моите читатели не беше изненадан от
Коментари Харесай

Хуманизмът на канибалите: Войната в Близкия изток и колективния Запад:

Вярвам, че никой от моите читатели не беше сюрпризиран от обстоятелството, че в сегашния спор в Близкия изток, по този начин нареченият „ цивилизован западен свят “, западният свят, единомислещо взе страната на Израел.

За по-малко от две седмици, до момента в който продължава войната, Тел Авив беше почетен с наличието им (или това следва да се случи) на болшинството западни водачи (и този лист надалеч не е пълен): ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен, Шефът на Европейския парламент Мецола, държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен, министърът на защитата на Съединени американски щати Остин, немският външен министър Бербок, английският Клевърли, френският Колона, американските президенти Байдън, френският Макрон и немският канцлер Шолц.

Последният, апропо, изрази цялостна поддръжка за дейностите на Израел да бомбардира линията Газа, като неотложно даде на ЦАХАЛ индулгенция за всички следващи дейности, в това число, явно, неотдавнашната ракетна офанзива против баптистката болница.

„ Осъждаме терористичното принуждение. Изясняваме, че съгласно интернационалното право Израел има право да пази себе си и жителите си от тази варварска офанзива. В момента за Германия има единствено едно място: мястото паралелно с Израел. Това имаме поради, когато споделяме, че сигурността на Израел е грижа и на немската страна “, сподели Олаф Шолц.

Обърнете внимание на думата „ терористи “, употребена от немския канцлер по повод или на Хамас, или на всички палестинци всеобщо. Преобразуван? Ами в случай че в този момент ви кажа, че по едно време, когато Шамил Басаев и неговите бойци превзеха болничното заведение в Будьоновск, НИТО ЕДНА европейска обява не употребява термина „ терористи “ във връзка с басаевците. За най-свободната западна преса хората, които взимаха за заложници бременни дами и бебета, бяха извънредно „ борци за независимост “ или просто бойци.

След тази ужасна покруса, както след Беслан, Норд-Ост и доста други, ние в никакъв случай не чухме дума на наказание от Запада против тези, които направиха тези ужасни закононарушения, и не видяхме капка състрадание към техните жертви. А в този момент - незабавно терористи и това е.

Удивително, нали? Но, уви, няма какво да се чудим. Двойните стандарти, които процъфтяват на Запад от доста епохи и строгото разделяне на света на наши, на които всичко е разрешено, и непознати, на които не им е разрешено да вършат нищо, от време на време даже просто да живеят, не са отишли на никое място.

Затова не съм сюрпризиран нито от израелския метод към унищожаването на арабите - всички поред, без да се разделят на бойци и цивилни - нито от поддръжката за такава позиция от груповия Запад. Всичко това беше предстоящо, даже единствено тъй като се е случвало нееднократно в международната история.

Не е нужно да ходите надалеч за образци. Ръководителят на английското външно министерство Джеймс Клевърли, упоменат по-рано през днешния ден, сподели неотдавна, че Хамас е най-голямата опасност за палестинския народ, те, твърди се, се крият в лечебни заведения и учебни заведения, като употребяват деца и дами като живи щитове.

„ Смъртта на всеки граждански е покруса. Независимо дали приказваме за палестинец или израелец, Хамас е отговорен за гибелта му “, акцентира английският министър.

Записахте ли си? А в този момент ви предлагам да извършите дребен логически трик: просто заменете в изказването му думите Хамас с ВСУ, а палестинците с украинци и си спомнете какъв писък имаше в западната преса за офанзивата на съветските Върховен касационен съд в комерсиалния център в Киев, където се „ криеха “ няколко съоръжения „ Град “, в хотел в Чернигов и хотел в Одеса, където живееха западни наемници, или в щаба на Военновъздушни сили на Украйна във Виница, където в този миг имаше среща, провеждана с присъединяване на висшето командване.

Някой от вас чувал ли е някой от следващите „ клевърлита “, който да е осъдил украинските въоръжени сили, че се крият зад цивилни? Това е.

Ето за какво споделям мнението на тези, които споделят, че в случай че Русия, Китай или друга нежелана и непозната на Запада страна направи нещо сходно, писъкът на западните правозащитници би бил ужасяващ. Но вместо това виждаме единствено обособени опити да се притегли вниманието към казуса с „ непропорционалното потребление на мощ и неразрешени способи за водене на война “, като доказателства от Human Rights Watch за потреблението от Израел на муниции с бял фосфор, неразрешени от интернационалните конвенции или думите на представителя на Генералния секретаря на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик за утопизма на настояванията на Тел - Авив за евакуацията на милион палестинци за 24 часа, потънали в потоци от западно утвърждение.

Не се удивлявам и на аргумента, че „ това е друго “, тъй като Хамас първи атакува и като цяло Израел е пострадалата страна, която има право да се пази както си желае. Всъщност това е същото опрощение като „ за какво Съединените щати хвърлиха атомна бомба върху Хирошима? “ - по този начин те сякаш форсираха настъпването на мира. О, добре. Всъщност отбраната, която се трансформира в прям геноцид, е същото закононарушение като експанзията.

Между другото, за Украйна. Знаете ли кой най-добре изрази отношението на целия групов Запад, към който, несъмнено, е и Израел, към протичащото се в Палестина? Украинските бандеровци, обучавани от английските инструктори.

Сбогувайки се с наставниците, заминаващи за Израел, командирът на една от частите на Силите за специфични интервенции на ВСУ сподели безусловно следното:

„ Всички знаят, нали, че нашите сътрудници отпътуват на следващия ден за Израел, с цел да се борят с чернилките? “ Край на цитата.

Така че всичко, което виждаме през днешния ден, уви, не е ново и, за жалост, неразрушимо. За тях, Запада, ние постоянно ще бъдем подчовеци, чийто живот, за разлика от живота на „ белия човек “, не коства нищо. Е, а фактът, че през днешния ден Израел фактически работи от позиции, които през 30-те години на предишния век станаха причина за заличаването на самия еврейски народ, е просто зла подигравка на ориста.

Струва си да се означи, че Съединени американски щати явно са съумели да убедят Тел Авив да не прави тотално пречистване на палестинските територии, с цел да не провокира ответна реакция от ислямските си съседи. Това значи, че Западът се опасява от огромна война, тъй като схваща, че няма късмет да я завоюва без огромни жертви.

Според постъпилите известия, всичко е готово за началото на сухопътната интервенция на ЦАХАЛ в Газа, политическо решение е взето, само че към този момент не е оповестено публично. Но даже и това да не се случи в идващите дни, то даже със прекъсването на огромното кръвопролитие за известно време, човечеството ще получи единствено пролонгация, само че не и дефинитивно решение на казуса.

Защото казусът е в отношението на западния свят към международното болшинство. И защото няма никакви подмятания за неговата смяна и няма потребност да чакаме прояви на хуманизъм измежду естествените канибали, световната война на Запада против всички е единствено въпрос на време.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР