Вярвахме, че ваксинирането против ковид води към свободата, заяви премиерът

...
Вярвахме, че ваксинирането против ковид води към свободата, заяви премиерът
Коментари Харесай

Ваксините не са достатъчни за връщането на свободата изцяло, заяви премиерът на Белгия

Вярвахме, че имунизирането срещу коронавирус води към свободата, съобщи министър председателят на Белгия Александер де Кро пред Федералния парламент. Със сигурност имунизациите оказват помощ, само че не водят до цялостната независимост. Необходими са спомагателни ограничения, добави той в навечерието на днешното ново изключително съвещание, от което се чакат решения за връщането на още противоепидемични ограничавания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28804
Вярвахме, че широкообхватна имунизационна акция ще ни изведе от рецесията. Действителността през днешния ден е друга, добави министър председателят. Той означи, че имунизациите са помогнали да се избегнат спомагателни 7800 жертви на новото заболяване в страната, както и 30 000 инфектирани да не стигат до болница.

По публични данни в Белгия до момента са ваксинирани 89 на 100 от пълнолетните, а в идващите дни се чака начало на имунизацията на децата над 5-годишна възраст. Над 1,7 милиона души към този момент са получили спомагателна доза ваксина. Броят на жертвите на коронавирус в Белгия е над 27 100 от началото на епидемията.

Властите разискват през днешния ден дали учебните заведения да затворят, или присъственото образование да продължи, само че при наложително носене на маски даже от първокласниците. Медиите цитират експерти, съгласно които ограниченията закъсняват и би трябвало да бъдат по-решителни. В коментарни публикации се показва, че една от аргументите за утежняването на епидемиологичните данни е приложението на документите за коронавирус, довело до рисково занижаване на бдителността на ваксинираните.

От октомври в страната последователно се възвръщат отпаднали ограничавания като задължението за работа от вкъщи, ограничение на работното време на заведенията и затваряне на нощните клубове. Засега не се планува анулация на базарите за Коледа, въпреки сходна стъпка да не наподобява изключена.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28804  Норвегия вкарва наложително тестване за COVID-19 при влизане в страната Норвегия вкарва наложително тестване за COVID-19 при влизане в страната  Изследване откри, че РНК-ваксините са най-подходящи за бустерна доза Изследване откри, че РНК-ваксините са най-подходящи за бустерна доза  Ситуацията с COVID-19 на Балканите Ситуацията с COVID-19 на Балканите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР