Вярата в своето дете може да означава повече, отколкото си

...
Вярата в своето дете може да означава повече, отколкото си
Коментари Харесай

Как една майка превърна умствено изостаналото си дете в един от гениите на века

Вярата в своето дете може да значи повече, в сравнение с си мислите. Може би един образец ще ви покаже какъв брой.

За своите триумфи изобретателят на електрическата крушка е длъжен на своята майка Нанси. Ето историята, която демонстрира за какво това е по този начин:

Нанси Едисон била към 37-годишна, когато се родил нейният седми и финален наследник – Томас. Учителка по специалност, тя с готовност пособия на дребния си наследник да развива извънредно любопитния си разум. Научила го на четене, писане и математика, а по-късно Томас траял да развива себе си като самичък четял и търсил познания.

Томас пораснал и пристигнало време да тръгне на учебно заведение. Разбира се, това било вълнуващо премеждие за любопитното момче. Един ден, няколко месеца след началото на образователната година, Томас се прибрал у дома с записка в ръце и споделил на майка си: „ Мамо, учителят ми ми даде тази записка и сподели единствено ти да я прочетеш. Какво написа вътре? “

Майката незабавно отворила плика. Очите ѝ се изпълнили със съзли и боязън в гласа си тя зачела:

" Синът Ви е талант! Нашето учебно заведение е твъде малко и няма задоволително положителни учители за него. Моля Ви, учете го Вие. "

Минали години, Томас Едисон се трансформирал в един от най-великите изобретател в историята – това е добре известно на всички. Сред неговите повече от 1000 открития са електрическата крушка, техниката на звукозаписа и кинофилма. Имал е брилянтен разум, сполучлив бизнес, слава…но на първо място е имал невероятна майка!

Малко след нейната кончина, той отишъл в родния си дом. Между вехториите той намерил прегънат лист – това същото писмо, което донесъл на майка си като възпитаник. Отворил го и зачел:

" Синът Ви е умствено изостанал. Не можем да му позволим да посещава нашето учебно заведение. Изключен е! "

Това въздействало мощно на Томас и в своя дневник той написал:

" Томас А. Едисон бил умствено изостанало дете, чиято майка го трансформирала в гения на века! "

Историята на Нанси Едисон демонстрира силата, която можем да дадем на своите деца, в случай че им покажем какъв брой мощно имаме вяра в тях. Ключовата дума тук е покажем. Колкото и да имаме вяра или обичаме своето дете, то има потребност да го чува, вижда и усеща.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР