Вячеслав Борисов от София извади кръста от езерото в Дружба

...
Вячеслав Борисов от София извади кръста от езерото в Дружба
Коментари Харесай

Стотици смелчаци скочиха в ледени води за кръста

Вячеслав Борисов от София извади кръста от езерото в " Дружба " в едноименния софийски квартал.

Мъжът е от София и взе участие за осма поредна година в изваждането на кръста на тържествения водосвет. Борисов хваща кръста за трети път. Работи като инструктор по водно избавяне.

Той пожела здраве и благоденствие за всички и сподели, че не е имал предварителна подготовка в плуването в студена вода.

В тазгодишния обред по изваждането на Светия кръст от водите на езерото в жк. " Дружба " участваха 51 мъже, като най-възрастният от тях е на 77 години, а най-младият на 18.

Междувременно в Благоевград 23-годишният Илиян Томанов избави Богоявленския кръст, хвърлен във водите на река Бистрица. Томанов, който е играч и Европейски първенец по таекуондо, хваща кръста за втора поредна година.

По традиция младежите от " Плаж-махала ", облечени в национални носии, играха хоро в реката дружно със спасителя на кръста. Тридесетина младежи нагазиха в плитките води на реката, след малко блъскане в нея, кръстът се озова в ръцете на Илиян.



" Здраве, благополучие и шанс поисквам на всички през новата година, пипвам за втори следващ път кръста, да бъдем малко по-добри хора и тогава нещата ще се получат, сподели Томанов.

Стотици се подредиха да целунат избавения Богоявленски кръст.

36 мъже влязоха в ледените води на река Янтра във Велико Търново.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР