Вучич каза по повод убийството на двегодишната Данка Илич, което

...
Вучич каза по повод убийството на двегодишната Данка Илич, което
Коментари Харесай

Александър Вучич предлага връщане на смъртното наказание в Сърбия

Вучич сподели във връзка убийството на двегодишната Данка Илич, което раздруса страната през последните десетина дни, че " в случай че някое действие заслужава смъртно наказване, това е то ", прибавя Българска телеграфна агенция.

В изявление за проправителствената телевизия Информер Вучич напомни, че се е застъпил за връщане на смъртното наказване след двете всеобщи стрелби през май предходната година, при които бяха убити общо 18 души.

Сръбският президент сподели нощес, че ще насочи предлагането за смъртното наказване в писмена форма, когато се върне от Франция, където е на посещаване на следващия ден.

" Ще го изпратя на държавното управление на Сърбия, тъй че когато сформират държавното управление, дано помислят дали ще насочат предложение в Народното събрание за промени и допълнения в Наказателния кодекс или не, " сподели Вучич, представен от телевизия Ен1.

След парламентарните избори в Сърбия през декември със съставянето на новото сръбско държавно управление е претрупан водачът на Сръбската прогресивна партия и доскорошен министър на защитата Милош Вучевич.

Смъртното наказване в Сърбия е анулирано през 2002 година

Александър Вучич оцени също по този начин, че причините на съперниците на връщането на смъртното наказване са " оправдани и рационални ", тъй като е допустимо някой бъде наказан на гибел и след 20-30 години се окаже, че не е отговорен.

Двама обвинени за ликвидиране на двегодишно момиченце Данка Илич от Банско поле, покрай източния сръбски град Бор, получиха мярка за неотклонение задържане под стража за 30 дни. Единият от тях е признал за закононарушението, другият се пази, като резервира безмълвие.

Вчера бяха задържани още двама души по съмнение, че са помогнали за укриване на тялото, което сръбската полиция продължава да търси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР