Вучич е проруски играч, в това няма съмнение, а всичко

...
Вучич е проруски играч, в това няма съмнение, а всичко
Коментари Харесай

Проф. Динко Грухонич: Вучич е проруски играч, през цялото време преследва интересите на Путин на Балканите

" Вучич е проруски състезател, в това няма подозрение, а всичко останало са единствено спекулации. Всички в Сърбия се опират на това Косово, като че ли Косово въобще има нещо общо със Сърбия. Сърбия загуби Косово, по този начин както се губят територии - във война. Сърбия загуби Косово през 1999 година с капитулацията, подписана през юни същата година. Но, както виждаме, съвсем никой от опозиционните политици в Сърбия не желае да го признае, а тези, които са подготвени да го признаят, са на равнище статистическа неточност ". Това сподели Динко Грухонич, който е програмен шеф на Независимата асоциация на публицистите на Войводина и професор в университета в Нови Сад, съобщи БГНЕС.
 
 Проф. Динко Грухонич Проф. Динко Грухонич Източник: Фейсбук
Грухонич добави, че Вучич употребява " объркването на Запада, в случай че Западът като подобен геополитически фактор въобще съществува ", и от самото начало преследва ползите на Путин на Балканите, което най-добре може да се види през подкопаването на Босна и Херцеговина (БиХ) и Черна гора и посредством доста явен опит за терористична офанзива в Северно Косово, където, базирайки се на Крим, Вучич " се опита да сътвори война, дано не се лъжем ".
 
" Вучич ще продължи да бъде фактор на неустойчивост и ще продължи да тласка Сърбия в тази посока, в която Сърбия за жалост е от 35 години, като непринуден фактор на неустойчивост, като страна, която не е в положение да се контролира съвсем 200 години като съвременна страна и като страна, която употребява своите хегемонистични упоритости като опрощение за ограбването на всеки ръководещ хайлайф, като се изключи някои доста редки изключения. Това е историческа константа и за жалост това не е нищо от през вчерашния ден, нито пък Александър Вучич е някакъв импровизиран феномен. Той, за жалост, е средноаритметичното на обществото, в което живеем ", сподели професорът.
 
Той напомни, че професорът по интернационално право Воин Димитриевич се е опитал през 2012 година да изясни на какво ще се случи, в случай че Вучич и компанията му дойдат на власт. " Димитриевич им сподели, че в случай че Вучич победи към този момент няма да имаме избор. Така че оттогава до през днешния ден моят съвет към хората от опозиционния набор е това да бъде главната им догадка при образуване на изборите. Достатъчно възрастен съм, с цел да помня през какво преминахме при Милошевич и по какъв начин се борихме против това. Там има доста опит, който може да се схване от днешната съпротива. И за какво не го пренапише, това е най-фундаменталният въпрос от всички въпроси за тези 11 години и половина, какъв брой дълго Вучич ни тормози всички дружно ", сподели Грухонич.
 
Според него опозиционната коалиция " Сърбия против насилието " не може да бъде коректив на Сръбската прогресивна партия (СПП) на Вучич. " Те ще бъдат в Народното събрание, ще имат повече депутати от преди, само че това не е задоволително. Но почтено казано не знам каква е политическата опция в Сърбия, като се има поради, че политическият мейнстрийм е склонен по всички съществени въпроси, когато приказваме за района да вземем за пример, на първо място по въпроса за така наречен " Сръбски свят ", сподели още известният академик.
 
Той добави, че в този момент следим " циврене ", тъй като са докарани гласоподаватели от териториалната единица БиХ - Република Сръбска (РС). Грухонич напомни, че преди изборите опозиционните водачи са посетили немския Бундестаг, където са споделили, че ще анулират всички съглашения, подписани от Вучич с Косово, в случай че дойдат на власт.
 
" И след това се учудват, че нямат поддръжка от Запада. В последна сметка те желаеха тези избори, влязоха в тях като в ягоди, насочиха целия си фокус към Белград, а останалата част от Сърбия беше оставена на милостта на радикалите на Вучич, които имат всички вероятни принадлежности на ръководството в техните ръце, напън и изнудване. И по този начин, знаем всичко за Вучич и същинският въпрос, който би трябвало да си зададем, е: докога ще ни заблуждават опозицията, която настойчиво отива на изборите неподготвена или, което е още по-голяма политическа нелепост, ги бойкотира и по този начин непрекъснато, от изборен регион в изборен регион, понижава силата на жителите, принуждава ни към нова незаинтересованост. Нека ясно да ни кажат в действителност ли желаят да дойдат на власт или 60-70 депутата са задоволителни, с цел да се настанят едни хора. Нека приказваме намерено ", сподели в умозаключение проф. Динко Грухонич. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР