Второто увеличение е планирано от месец септември Две увеличения на

...
Второто увеличение е планирано от месец септември Две увеличения на
Коментари Харесай

Подписаха увеличение с 370 лв. на заплатите на шофьорите в градския транспорт на Варна

Второто нарастване е планувано от месец септември
Две нараствания на заплатите в „ Градски превоз ” ЕАД, първото от които влиза в действие от 1 март, подписаха ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров, изпълнителният шеф на сдружението Николай Антонов, управлението на КНСБ и кметът на Община Варна Благомир Коцев. Индексацията на възнагражденията в сдружението, залегнала в Споразумението за съдействие, идва след няколко срещи на кмета Коцев с представителите на синдикалната организация, оповестяват от Община Варна.

Според варненския кмет нарастването на годишна база с 35% за водачите и с 25% за останалия личен състав е доста и ще докара до възстановяване на качеството на услугата.

Подписаното съглашение планува от 1 март, водачите да получат твърда сума от 370 лева върху главната си заплата, а всички останали чиновници в сдружението – 230 лева нарастване. Второто повдигане на заплатите ще бъде от 1 септември. То планува още 10% върху към този момент увеличените заплати за всички работещи в " Градски превоз " ЕАД. Така от есента водачите ще получават по 2 050 лева месечно, плануват изискванията на съглашението.

Заместник-кметът по финансите и бюджета Христо Рафаилов акцентира, че Община Варна ще следи прецизно разходването на обществените средства и финансовата дисциплинираност на сдружението, тъй че да бъде нараснала успеваемостта на услугата.

Във връзка с линиите, които към момента са с изменен маршрут поради уличните поправки, кметът изясни, че Общината не може да разреши придвижване на коли на градския превоз по улици, които не са въведени в употреба. Той увери, че се прави всичко допустимо да форсира процеса по приключването на ремонтите, които започнаха в мандата на миналата администрация.

Фирмите са поели задължения до края на април, преди началото на летния сезон, да бъдат завършени всички поправки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР