Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка

...
Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка
Коментари Харесай

Стачка блокира второто най-голямо летище в Европа

Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка в разгара на летните ваканции. Служителите по сигурността на Хийтроу оповестиха, че възобновяват митингите си за по-високи заплати.
Прочетете още
Очаква се стачката да бъде най-голямата в историята на аеропорта. Ще стартира на 24 юни и ще продължи до 27 август. Ще стачкуват към 2000 чиновници по сигурността, като те ще стопират работа в най-натовареното за пътешестване време. Например, ще стачкуват в продължение на по четири дни в края на юли и на август, когато стартира и свършва ученическата почивка и хиляди хора бързат да стартират или приключат почивката си. Летищните управляващи към този момент създават спешни проекти по какъв начин да се оправят със протичащото се и предизвестяват пътуващите да си оставят повече време за култивиране на документите и багажа, защото е допустимо да се стигне до опашки.

„ Не пътуваме постоянно на отмора в чужбина. Ходихме преди няколко години, а и тогава имаше стачки по летищата. Тази година ще почиваме в Корнуол, Южна Англия. Цените са доста високи, изключително през лятната почивка, когато децата не са на учебно заведение, тъй че би трябвало сносно да си правиш сметката ”, разяснява англичанин.

В борбата със стачките страната впрегна армията и моряците. Те ще бъдат подготвени по какъв начин да ревизират персоналните документи на пасажерите, с цел да не се стига до транспортен безпорядък.
Цената на самолетен билет даже до евтини туристически дестинации, като България и Турция, са над 400 паунда или 900 лева през летния сезон, което на фона на рекордната инфлация в Англия е непостижима цена за много хора.

Много от българите във Англия също няма да пътуват това лято. Притиснати от непрекъснатото повишаване на редица артикули и услуги и несигурността по летища и пристанища поради митинги, те избират да останат в разгара на лятото в Англия и да пътуват напролет или есента до родината.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР