Второто издание на трансграничен маратон Via Pontica е планирано за

...
Второто издание на трансграничен маратон Via Pontica е планирано за
Коментари Харесай

Трансграничен маратон тръгва от Крапец на 3 септември

Второто издание на трансграничен маратон Via Pontica е планувано за 3 септември (неделя) край Шабла. Идеята на уредниците от клуб " Зелена стъпка " е участниците да преминат през Римския път и пътят на птиците, които не признават граници, като друг метод да усетят независимост и адреналин.

Бегачите потеглят от Северния плаж на Крапец и по черни пътища край морето и около Дуранкулашко езеро доближават до границата с Румъния, минават я и не престават край граничната вадичка, с цел да стигнат " Вама Веке " – румънският курорт, прочут и като Уудсток на северната ни съседка. Последната точка на румънска територия е селището Втори май. Оттам назад до Крапец.

До момента са се записали над 130 участници от България и Румъния, като регистрацията продължава до петък (25 август).

Финалът на всички дистанции се намира на плажа на къмпинга, директно северно от Крапец.

Още от първото си издание Via Pontica е умислен като празник на свободното придвижване – на свободата да се движиш със лични сили, само че и на Европа без граници.

Дистанциите са: три маратон (42 км) – отиване до Румъния и връщане в България; полумаратон (21 км) – старт от Румъния и тичане до България; и 13 км, които са единствено на българска територия. Ще има и тичане за деца с дължина 2 километра.

Маратонът се организира с поддръжката на община Шабла, както и на гранична полиция, която оказва цялостно подпомагане за безпрепятственото прекосяване на границата.

Събитието е предопределено за фенове, а записването може да става тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР