Второто издание на световната купа по футбол за деца в

...
Второто издание на световната купа по футбол за деца в
Коментари Харесай

Катарска принцеса е патрон на световно у нас

Второто издание на международната купа по футбол за деца в неравностойно състояние ще се организира в София сред 12 и 19 август т.г. Това стана ясно на специфичната взаимна конференция на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, създател на SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children) и президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Двамата подписаха меморандум за единодушие, с който официализираха провеждането на форума.

Мащабът на шампионата е подсилен спрямо първото му издание през 2015-а в Египет – тази година ще вземат участие най-малко 16 тима от по 8 играчи до 17 години. Треньор на българската селекция ще бъде Методи Здравков, разкри изпълнителният шеф на „ Спортс Мениджмънт България “ Виктор Кирков.

„ Футболът е повсеместен език, при който даже противниците построяват специфична връзка, а международното състезание е прелестна платформа, с цел да се даде късмет за изява на децата в неравностойно състояние – съобщи Н.В. Шейкха Ал Тани, като не пропусна особено да благодари за съдействието на Българския футболен съюз. – Нямам самообладание децата от целия свят да видят тази хубава страна и хубавите й хора, които откровено ме впечатлиха. “

Снимка СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР