Второто издание на “Mentor the Young стартира на 1-ви февруари

...
Второто издание на “Mentor the Young стартира на 1-ви февруари
Коментари Харесай

Kaufland България ще подкрепи менторство и споделяне на добри работни практики в рамките на “Mentor The Young 2“

Второто издание на “Mentor the Young ” започва на 1-ви февруари с акция по набиране на претенденти за присъединяване, като капацитетът на програмата е да обхване до 130 младежи и техните ментори. Участниците ще стартират своето образование от 06.03. и до началото на юни 2022 година ги чака динамична просветителна стратегия, събития, уъркшопи и персонално менторство от специалисти в разнообразни области.  

Три месечната безвъзмездна менторска стратегия е инициирана от AEGEE - една от най-големите европейски студентски организации - и задачата й е да свързва будни младежи от 18 до 25 годишна възраст дружно с сполучливи и вдъхновяващи експерти и бизнесмени с най-малко 5-годишен опит. У нас стратегически сътрудници от сферата на образованието са Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, УНСС, Американски университет в Благоевград и ABLE Mentor.

Младежите могат да аплайват за присъединяване в програмата на mentortheyoung.com/mentees до 21-и февруари, а искащите да бъдат техни ментори - на mentortheyoung.com/mentors до 6-и февруари. Сформирането на самостоятелни наставнически двойки се реализира на база примерните цели на всеки юноша, който е декларирал предпочитание за присъединяване.  

Тази година формалното оповестяване на двойките ментор-студент ще се случи на откриващото събитие на 6-и март, след което участниците ще заложат персонални, професионални и предприемачески цели на образованието в три посоки – менторство, обучение, общественост. На тяхна база през юни ще бъдат регистрирани и резултати, които двойките са постигнали в взаимната си работа.  

Лектори от Kaufland България ще водят онлайн образования, свързани с бизнеса и общностите, със социално-отговорни акции и политики, както и с кариерно насочване и развиване. От 2021 година, когато бе първият сезон на “Mentor the Young ”, Kaufland е единствен представител на бранша на модерната търговия и главен сътрудник на самодейността, която цели да свърже будни и дейни студенти и младежи с сполучливи и вдъхновяващи експерти и бизнесмени.

Темата за кариерното развиване на младежите в страната е в дневния ред на компанията години наред, през които най-голямата комерсиална верига у нас е основател на лични кариерни стратегии за младежи. Дуално целогодишно образование за възпитаници 11-12 клас, стратегия за лятна процедура за завършващи възпитаници, 12-месечен план за развиване на млади гении " Управители на бъдещето ", ориентиран към младежи с дребен или без професионален опит, започващи едногодишно образование в компанията - са единствено част от образците за начинания в поддръжка на професионално прохождащите младежи в страната.

Kaufland България има обичаи и в реализирането на редица партньорски стратегии, които са ориентирани към развиване на обучение, предприемачество и нововъведения за младежи. Сред партниращите на компанията институции и организации са Аграрен Университет Пловдив, УНСС, Софийски университет, Тийноватор, Junior Achievement, Клуб на гениите, To The Top Agency, Софийски фестивал на науката, Музейко, Национална мрежа за децата, Panda Labs на WWF, Bulgaria Wants You и други

Повече информация за “Mentor the Young ” вижте на: mentortheyoung.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР