Второто голямо обновяване на Windows 10 е вече тук, като

...
Второто голямо обновяване на Windows 10 е вече тук, като
Коментари Харесай

Windows 10 ноември 2019 е тук - какво ново да очакваме?


Второто огромно възобновяване на Windows 10 е към този момент тук, като напълно разумно версията е именувана Windows 10 November 2019, като този път актуализацията е извънредно лека и се конфигурира за доста малко време – най-малко за потребителите, които надграждат от последната огромна актуализация на Windows 10, която беше Windows 10 May 2019.

Размерът е в действителност дребен – едвам 180 KB (да, няма неточност, килобайти, доста под 1 МБ), защото нужните файлове за надграждането към този момент съществуват в компютрите на потребителите, които употребяват версията от Май 2019 – тъй че всичко, което е належащо за новата версия е в действителност лека смяна в кода. Както означават чиновниците на Microsoft, актуализацията може да се реализира единствено за няколко секунди при включването на компютъра, акцентират от софтуерния портал Computerworld.

Разбира се, за тези, които не са конфигурирали последната версия Windows 10 May 2019, актуализацията няма да се случи толкоз бързо, нито ще бъде толкоз лека, което е и изцяло обяснимо. Въпреки това, даже да не сте конфигурирали най-новата версия, в този случай новата актуализация са Вас ще бъде с размер по-малко от 330МБ, което още веднъж не е доста и ни навежда на мисълта, че не става въпрос за огромна рационализация, о просто серия от някои фини настройки, без да се вкарват нови функционалности или да се вършат огромни промени.
Прословутият Windows 10 May 2019 – какво се обърка?
Припомняме, че точно огромният ъпдейт от месец май, стана повода да се отворят редица счупвания, бъгове и неточности в операционната система, които лишиха месеци на Microsoft, с цел да ги отстранят изцяло, както и десетки кумулативни актуализации, които решаваха едни остарели проблеми и отваряха нови, като в един миг потребителите се усещаха в затворен кръг. Непрекъснатите проблеми на операционната система, в един миг доведоха и до спад в корпоративното доверие в Microsoft, които неотдавна завоюваха огромна облачна договорка с Пентагона на стойност 10 милиарда $.

Тези, на които следва да надграждат от версия на Windows 10 от предходната година, ще се сблъскат с пакет за евакуиране с размер към 3,5 GB, което е много покрай размера на инсталационния притежател на системата. Както виждате, размерът на ъпдейтът по отношение на тези, които конфигурират от предходната версия до тези, които надграждат от миналогодишна е цели 20 000 пъти (180KB съпоставено с 3.5 GB).
Пилотен план
Microsoft назовава този нов способ на актуализиране „пилотен проект“ като всъщност става дума за това при другите ъпдейти потребителите да изтеглят авансово файловете, които ще бъдат нужни в идващите няколко надграждания, а подобренията в бъдеще да идват на база промени в кода. Това се преглежда позитивно от доста консуматори – изключително от тези, които живеят в региони, в които няма достъп до безграничен широколентов интернет – по този начин ще могат да възнамеряват авансово какъв брой трафик ще им бъде нужен за актуализациите до края на годината, с което да са подсигурени, че няма да останат неприятно сюрпризирани с превишен трафик, в случай че операционната система се актуализира сама автоматизирано или сами задействат ъпдейт с огромен размер.
Големите актуализации и проблемите от тях?
Припомняме по какъв начин през 2017 г, имаше съществено неодобрение от страна на азиатски филиал на PETA – организация бореща се за правата на животните и предотвратяването на тяхната употреба, когато няколко от фирмените компютри са се актуализирали до последната версия на Windows 10, с което се консумирали сериозна част от интернет трафика, с който е разполагало сдружението, защото същия е бил стеснен и вследствие от това бе заведен правосъден иск против Microsoft в обвинявания за пропуснати изгоди, нарушавания в работния развой, както и генериране на големи загуби, защото надвишеният интернет трафик е следвало да бъде обезщетен от организацията, защото като корпоративен клиент, при привършване на заплатения трафик, интернет връзката не стопира и се надчислява под формата на сметка.

Все отново от Microsoft споделят, че тази актуализация е в действителност незначителна и в бъдеще в никакъв случай повече няма да дават толкоз маловажни ъпдейти, като в действителност огромни промени и нововъведени функционалности се чакат в идващия огромен ъпдейт на Windows 10, който ще забележим през 2020 година, като съгласно неофициална информация това ще се случи в първото тримесечие на годината.
Промените в метода на актуализирането
Преди известно време разбрахме, че Microsoft наложително ще актуализират остарелите версии на Windows 10 до билда Windows 10 1903, като съображенията, заради които компанията вкара тази процедура, са точно регулярните огромни актуализации на операционната система през годината като тази, която виждаме в този момент. Първоначално се носеше информация, че тя ще се появи предишния месец – през октомври, като инженерите на Microsoft изясняват, че колкото по-стара версия на системата употребяват потребителите, толкоз по-труден и комплициран става процеса по поправяне на разнообразни бъгове, неточности и недостатъци, породени вследствие от огромни ъпдейти. Недоволни от това останаха най-вече корпоративните консуматори на системата, които всеобщо употребяват Windows 10 1803 и бяха принудени да следват този принудителен преход.

Друго, което е значимо да знаем, е че Microsoft оповестиха в края на април тази година, че най-новите актуализации на системата, няма да се конфигурират при малко свободно дисково пространство – с цел да получите последния ъпдейт, ще е належащо да разполагате със свободни 32GB или повече място за предпазване. Това също отвори поле за неодобрение от страна на потребителите, изключително тези, които употребяват компютри с дребни флаш дискове – постоянно с по 32GB или 64GB дисково пространство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР