Второкласници от ОУ Алеко Константинов ще засадят в събота 150

...
Второкласници от ОУ Алеко Константинов ще засадят в събота 150
Коментари Харесай

Второкласници садят „Щастлива гора”

Второкласници от ОУ „ Алеко Константинов ” ще засадят в събота 150 фиданки, с което учебното заведение слага началото на самодейността си всеки випуск годишно да основава своя горичка. Проектът е иницииран от родителите и в чест на патрона на школото – Щастливеца, е наименуван „ Щастлива гора ”, описа шефът Красимир Ангелов. Wчебното заведение ще си партнира с Горското стопанство и Училищното настоятелство.

Идеята е Горското стопанство да дава площи, които са държавна благосъстоятелност, а след това учениците да ги залесяват. Така всеки випуск ще си има своя горичка. Терените ще са на разнообразни места, само че ще се съблюдава изискването до там да има прокарн път и да се стига с транспортно средство.

Тази събота четирите паралелки второкласници поемат към отредения терен наоколо до екохотел „ Здравец ”, с цел да засадят първите 150 борчета. Акцията ще бъде съпроводена с празненство, за което фамилиите са си създали тениски и стратегия.

Екоинициативата е в подтекста на дългогодишната политика на ОУ „ Алеко Константинов ”, което да вземем за пример сложи апарати за събиране на PVC бутилки и направи паркинг за колела, с цел да насърчи децата да употребяват здравословен и щадящ природата превоз. Ако всяко учебно заведение ни последва и посади няколко фиданки, резултатът ще е голям, споделя Красимир Ангелов. Училището обмисля по какъв начин да възпламени почитатели и да трансформира акцията „ Щастлива гора ” в национална.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР