Второ посегателство върху монумента за 10 месеца е констатираното днес.

...
Второ посегателство върху монумента за 10 месеца е констатираното днес.
Коментари Харесай

Община Варна: Бюст-паметникът на граф Игнатиев ще бъде възстановен в най-скоро време

Второ посягане върху монумента за 10 месеца е установеното през днешния ден. Предходният причинител е арестуван в Първо РПУ до изясняване на алибито му. Бюст-паметникът на граф Н.П. Игнатиев, който вследствие на вандалска демонстрация бе обособен от постамента, ще бъде възобновен в най-скоро време.

Това изясни пред публицисти през днешния ден Антония Йовчева, шеф на дирекция „ Културата и духовно развиване “ на ексклузивен брифинг дружно със заместник-директора на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Михов, съобщи Българска телеграфна агенция. По данни на Йовчева, бюстът се съхранява на несъмнено място до своевременното му възобновяване. 

Михов заяви, че по случая са конфискувани голям брой записи от камерите. Чрез тях е открито лице, което към 00:30 ч. е на място, а 45 минути по-късно се отдръпва по пешеходната алеята към Морската градина. Работим интензивно по случая. Веднага е образуван екип от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ. Извършен е оглед на местопроизшествието, формирано е досъдебно произвеждане и е известена прокуратурата, показва Михов. По думите му, поради студеното време не се вижда лицето на причинителя, а разпознаването става по външни белези, сподели още той. 

За по-малко от една година това е второ посягане върху бюст паметника, предходният път той беше залят с багра, изясни Антония Йовчева. По данни на старши комисар Михов, при предходния случай, причинителят е разпознат за часове, арестуван е и е с повдигнато обвиняване и предаден на съд. Към момента същият човек е арестуван в Първо РПУ до изясняване на алибито му. 

Припомняме, че към 9:00 часа тази заран жител е алармирал дежурния чиновник в Община Варна за вандалски акт по отношение на паметника на граф Н.П. Игнатиев, който се намира в Градската градина сред Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ и филиала на театъра във Варна. На място са се отзовали шефът на Дирекция „ Култура и духовно развиване “ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. контрольор Георги Ковачев, които установяваха отделянето на бюста от постамента и деформиране на металните планки в основата на бюст-паметника, евентуално с лост.

Община Варна се обърна с апел към жителите да се опазват  паметниците на културното завещание и общинска благосъстоятелност, спирки на градския превоз, машини за продажба на билети, подлези и други

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР