Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент започна в

...
Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент започна в
Коментари Харесай

МВР: Вторият тур на изборите започна спокойно

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент стартира в 7.00 часа, в спокойна конюнктура. Няма данни за нарушавания все още, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Без тежки произшествия мина и нощта преди балотажа. До този миг не са регистрирани сигнали за тежки закононарушения. Няма данни и за нарушавания на сигурността на секциите.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в изборните пространства не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето. Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

От ведомството показват още, че в Министерство на вътрешните работи работи денонощна телефонна линия - 02/90 112 98, на която жителите ще могат да оповестяват за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения по отношение на изборния развой. Сигнали могат да бъдат подавани и на e-mail [email protected]

В днешния ден чиновниците на секторите „ Български документи за идентичност " в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР ще работят от 8.30 до 19.00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти) с оглед жителите да могат да упражнят изборните си права. Удостоверението може да послужи единствено пред СИК и е годно за изборния ден.

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно заседание извършени на 14 ноември 2021 година са невалидни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР