Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за

...
Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за
Коментари Харесай

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият длъжностен кабинет, воден от Гълъб Донев, утвърди Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили през 2022 година Това е едно от решенията на Министерския съвет, оповестени след днешното съвещание, оповестиха от държавното управление.

Документът съдържа доклад за постигнатите резултати в областта на отбранителната политика през 2022 година и е част от демократичния и цивилен надзор над въоръжените ни сили. Той ще бъде импортиран за разглеждане в идното 49-ото Народно заседание.
Според документа, през 2022 година е имало последователност в националните цели и цели, произлизащи от Конституцията, законите и стратегическите документи в региона на сигурността и защитата, както и в осъществяване на поетите задължения в границите на груповата защита на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Фундаментално променената среда на сигурност поради войната в Украйна слага нараснали условия към отбранителните качества на българските въоръжени сили. Това постанова и ускорение на процеса на превъоръжаване и рационализация, се споделя в утвърждения отчет.

В него се напомня, че военното министерство е фокусирало напъните си за окомплектоване на вакантните длъжности в армията и подготовка на доброволния запас, както и поддържане на нужните отбранителни качества.

В Доклада са показани и главните планове за превъоръжаване и рационализация на въоръжените сили. Целта е да се преодолее недостига от сериозно нужни качества.

На базата на направените заключения, отчетът обрисува главните посоки за работа през 2023 година и в средносрочен проект, твърдят от Министерския съвет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР