Вторият полуфинал от тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс противопостави един

...
Вторият полуфинал от тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс противопостави един
Коментари Харесай

Надал: Несъмнено Алкарас ще стане голям шампион; не изпитвам никаква умора

Вторият полуфинал от тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс опълчи един против различен Рафаел Надал и Карлос Алкарас, които сътвориха същинско тричасово представление. Въпреки че не излезе като победител от конфликта, младежът показва превъзходна игра и сподели, че може да бъде считан за огромна опасност в близко бъдеще против всеки един конкурент. На конференцията си след триумфа Надал посочи вариативността в играта на 18-годишния състезател като нещо, което изключително мощно се откроява.

" Мисля, че Карлос има всичко належащо, с цел да се трансформира в огромен първенец. Подходих към мача по този начин, като че ли се изправям против тенисист от топ 8, а не против младеж. Той може да играе както доста нападателно, по този начин и отбранително, тъй като е извънредно бърз. Способен е да връща топки от невъзможни позиции. Разбира се, когато играе офанзивно, е същински мъчно да бъде спрян, тъй като ударите му стават тежки за отразяване.

21-кратният първенец от Шлема още веднъж показа, че в Алкарас вижда детайли от своя пробив в професионалния тенис и има вяра, че по-младият му съотечественик има блестящо бъдеще.

" Когато си млад, всичко е ново, тъй като изживяваш всяко нещо за първи път. Играеш против страхотни тенисисти в шампионати, които единствено допреди една или две години си гледал по малкия екран. Изпитваш неспокойствие, пристрастеност, нямаш какво да губиш - той е при започване на този развой.

Изглежда, че той е задоволително крепко стъпил на земята, с цел да разбере, че ние, тенисистите, в случай че желаеме да бъдем огромни първенци, единственият метод да се случи това, е като се стремим да се подобряваме през цялата си кариера. Вярвам, че той прави тъкмо това. Нямам никакви подозрения, че ще стане превъзходен състезател. Между другото, той към този момент е!”

Вероятно волетата на Надал постоянно биват подценявани, само че против Алкарас той постоянно търсеше пътя напред. Макар успеваемостта му на мрежата да не бе съвършена (54%), то тя му донесе триумф в някои от най-важните моменти от дуела.

" Днес имах голям брой неприятни волета, само че и някои страхотни осъществявания, изключително в края. Играх нападателно. Бях решен да направя това, което е належащо, с цел да печеля мача. Обичам да излизам на мрежата. През последните няколко години го върша от ден на ден и повече. Прибягвам по-често и до тактиката сервис-воле. Чувствам се удобно там. На този стадий от кариерата ми би трябвало да се стремя да играя по-агресивно. Играта на мрежата ми оказва помощ в това отношение. "

" Физически се усещам добре ", добави още Надал във връзка с силите, с които разполага преди финала през днешния ден. " В четвъртък играх съвсем три часа, през днешния ден още толкоз, само че не изпитвам отмалялост. Честно казано, усещам се чудесно, не мога да се оплача. Наслаждавам се. Имах доста сложни борби тази седмица, само че към момента съм в шампионата. "

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР