Вторият по важност в ръководството на движението Хамас“ Салех ал-Арури

...
Вторият по важност в ръководството на движението Хамас“ Салех ал-Арури
Коментари Харесай

Той беше брутален терорист: Убийството на един от високопоставените лидери на „Хамас”

Вторият по значимост в управлението на придвижването „ Хамас “ Салех ал-Арури беше погубен при удар с дрон в столицата на ливанската столица Бейрут във вторник. Целенасоченото нахлуване нито беше доказано, нито отречено от израелската страна, съобщи Voice of America (VOA).

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър беше запитан дали Съединени американски щати имат вяра, че Израел са оправдани да убият ал-Арури.

„ Ще кажа, че той беше жесток терорист с кръв на почтени жители по ръцете си “, разяснява сбито той.

Експерти показаха угриженост, че убийството може да отприщи по-широка районна война в Близкия изток и да замрази договарянията за останалите заложници, които са в ръцете на „ Хамас “ в линията Газа.

Израел извърши нови въздушни удари по линията Газа в сряда, до момента в който израелската войска съобщи, че е във висока степен на подготвеност за офанзиви от ливанската военна формация „ Хизбула “ поради нападението с дрон в Бейрут.

Експерт съобщи пред VOA , че има вяра, че Израел се вслушва в Съединени американски щати и други, които ги приканват да влязат в по-целенасочена фаза на войната. Премиерът Бенямин Нетаняху също по този начин би трябвало да се съобрази и с вътрешнополитическите проблеми в страната.

“Мисля, че израелските ръководещи чуват това. Според мен вървят обособени сметки, които се случват в Израел, изключително от министър председателят, който има интерес от това да резервира контрола си над държавното управление, макар че по последни изследвания, той събира към 15% тотална поддръжка от всички израелци “ , декларира Мара Рудман, някогашен специфичен делегат за мира в Близкия изток на Съединени американски щати. По думите ѝ той ще потърси метод да се споразумее с дясното крило на ръководещото коалиция, с цел да продължи ролята си като министър-председател.

Израелската интервенция, целяща да смаже „ Хамас “, остави огромни елементи от линията Газа в руини.

По данни на здравното министерство на „ Хамас “ в линията Газа, офанзивата на Израел е умъртвила над 22 хиляди души.

Израел стартира офанзивата си на 7 октомври след терористични офанзиви, които убиха над 1200 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР