Вторият по големина моден търговец на дребно в света -

...
Вторият по големина моден търговец на дребно в света -
Коментари Харесай

Вторият най-голям моден бранд в света напуска Русия. Как Москва възнамерява да го надхитри?

Вторият по величина фешън търговец на дребно в света - H&M, заяви в понеделник, че приключва бизнеса си в Русия, присъединявайки се към възходящия лист от компании, които изцяло напущат страната и изпращат акциите си надолу с 1%.

" Смятаме, че е невероятно поради актуалната обстановка да продължим бизнеса си в Русия ", сподели основният изпълнителен шеф Хелена Хелмерсон в изказване.

Компанията прекрати бизнеса си в Русия при започване на март в унисон със западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна, напомня Ройтерс. Русия беше шестият по величина пазар на H&M и компанията усилваше броя на магазините си там, като в същото време намаляваше физическите магазини на доста други пазари.
 Френската Schneider Electric напуща Русия, кой купува 5-те й завода
Френската Schneider Electric напуща Русия, кой купува 5-те й завода

Отпускат се средства за подкрепяне на 3500 работещи в компанията

Спирането на активността ще засегне 170-те физически магазина на компанията в страната и нейните онлайн канали за продажба, в които работят към 6000 чиновници.

Тази стъпка ще коства на стилния колос към 2 милиарда шведски крони (191,3 милиона долара), половината, от които ще имат директно влияние върху паричния поток. Пълната сума ще бъде включена като еднократни разноски в резултатите на компанията за третото тримесечие.

H&M има намерение краткотрайно да отвори още веднъж физическите магазини, с цел да продаде оставащия инвентар в Русия.
 DMG Mori Seiki е първата крупна японска компания, която напуща напълно Русия
Първата крупна японска компания, която напуща напълно Русия

Компанията създава машинно съоръжение

Няколко други търговци на дребно, в това число Inditex (ITX.MC), Adidas (ADSGn.DE) стопираха продажбите в страната, до момента в който основаният в Съединени американски щати фешън търговец TJX (TJX.N) и най-големият фешън търговец на дребно в Полша LPP (LPPP.WA) взеха решение да продадат бизнеса си в Русия.

Най-големият съперник на H&M, притежателят на Zara, Inditex, осведоми акционерите си предходната седмица, че ще спре активността си в страната за момента.

Как отговори Москва?

Ударена от наказания и проблеми с веригата за доставки, Русия легализира по този начин наречения успореден импорт, който разрешава на търговците на дребно да внасят артикули от чужбина без разрешението на притежателя на комерсиалната марка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР